Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

06 Ogos 2012

Jangan Kau Ucapkan Maaf...


pagi2 aku dah sebak dengar permohonan maaf dari Datuk Lee Chong Wei kepada rakyat Malaysia atas kekalahan beliau malam tadi.. aku rasa tak perlu.. tak perlulah ucapkan maaf, sebab anda dah buat yang terbaik Chong Wei.. rata2 sedih.. tapi bukan sedih sebab Chong Wei kalah.. tapi sedih tengok Chong Wei sedih dan kecewa.. (aku lah tu..)

aku antara jutaan rakyat Malaysia yang menonton perlawanan malam tadi.. berkumpul dengan family makngah dan paklang, selepas berbuka puasa dan solat maghrib semua duduk bersimpuh/bersila/baring depan tv sebab nak sokong Chong Wei.. tengok! pasal Chong Wei je, kita dapat berkumpul ramai2.. tak ke mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan disitu? hehehe...



kepada Datuk Lee Chong Wei, kami tau anda kecewa... tapi tak mengapalah... anda dah cuba sedaya upaya yang termampu... walaupun tak dapat beri emas kepada Malaysia.. anda sebenarnya emas di hati kami.. semoga selepas ini anda lebih berjaya... meh aku nyanyi sikit,

Kalau engkau jatuh,
Jangan engkau lemah,
Kerana hidup mengajar kita,
Jangan cepat mengalah.

Bina yakin diri,
Mampu kita lakukan,
Tiada yang mustahil,
Segalanya Boleh!
(suka gila aku dengan lagu ni... bersemangat aku nyanyi kalau keluar kat tv.. hehehe...)

dan kepada orang lain di luar tu, tak payah la nak politik2 kan benda ni.. "nasib baik Lee Chong Wei kalah, kalau tak habis duit rakyat" apa punya hampeh la manusia yang cakap camni... cuba kalau kau tu adalah Chong Wei, orang cakap macam tu, apa kau rasa? lagipun kalau betol la Chong Wei dapat 1juta atau lebih dari tu, dia memang layak! takpayah nak pertikaikan! ada Chong Wei mintak dia diberi habuan macam tu? ada? dia nak harumkan lagi nama Malaysia adalah.. yang cakap2 macam tu, ada diantara korang tu yang dah harumkan nama Malaysia? ada? takde kan?? dah tu, diam2 sudah! jadi pikir2kanlah, renung2kan, lepas tu cermin diri sendiri.. 

kenangan bersama Datuk Misbun Sidek

20 ulasan:

Cik TTK berkata...

aku frust tengok die kalah tipis..tapi siyes sedih tengok chong wei terduduk lepas kalah tu..sedih wei..nyampah tengok muke lin dan! i hate LINDANDONadamisaitapimukapondan!

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. aku pon geram ngn lindanadamisaitapimukapondan tu! dah la sombong! haishh.. aku spanjang game tu, aku asyik ckp "hey! kecik besor je aku nengok lindan ni!"

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

aku pn ade rase sayu ckit tp smelah bkn sbb chong wei kalah, tp aku tgk die nangis..tgk kt paper je tu..hehe

aku cm beselah mmg xtgk sbb g berjalan2...huhu

LiaNa YuSoF berkata...

kalau ko tengok muka kecewa chong wei lepas je lindan menang tu, ko akan rasa lagi sedih dan sayu.. aku sampai xle la nak baca cerita2 pasal chong wei kat paper.. sbb tajuk2 akhbar pasal chong wei sume mengarut!

aBoi berkata...

aku pun rasa sayu gila bila tengok Dato' Lee Chong Wei sedih lepas kalah dengan Lin Dan tu.. macam nak nangis tgk dia nangis..huhu

Ape pun..aku memang respect Lin Dan tu.. dia dalam class dia yang tersendiri.. kalau dia berlagak pun, memang kita tak boleh pertikaikan kehebatan dia kat gelanggang.

Apa2 pun.. saya tetap menyokong Dato' Lee Chong Wei.. Hidup Malaysia!! hehe

Hustler berkata...

gemuruh suara!!!!! Eh?? ternyanyi pulak. Ceh!! Lia sombong!! Hahahaha...

Aku tgk ngan family aku, sambil berbuka, wakakaka :)

LiaNa YuSoF berkata...

lorh.. nape sakap aku sombong? huhu..

aku family jaoh.. menumpang kasih kat pakmaksedara je la.. huhu..

Hustler berkata...

ko la sombong, aku mesej tak jawab, sudahlah... hahahaha...

jaoh la sgt kan?? hahahaha... ikutkan aku lagik jauh kot??

LiaNa YuSoF berkata...

msj? yg msj chong wei! chong wei! tu ke?

Hustler berkata...

Hahahahahaha... kire ko baca jek la kan??? ceh!! sombong!! sombong!! sombong!!

LiaNa YuSoF berkata...

ya ampun... ko ke? hahahahaha.. ku pikir siapa la..

sory2, aku rasa no ko tak tersave kt simcard aku le.. psal aku asik tukar2 phone je.. ok2, aku save skrg jugak! hahahaha..

Hustler berkata...

orang byk henset..... patot le.... lalalalalalalala

LiaNa YuSoF berkata...

mana ada byk le... huhuhu

Hustler berkata...

Hahahahahah... tu.. tu... ayat "asik tuko2 phone" tuh....
wakakakaka.... :p

LiaNa YuSoF berkata...

hehehe... dah2, jgn dibahas pasal phone bagai sume.. tukar topik tukar topik..

Hustler berkata...

Untongla.... Phone byk..... canggih plak tuh.... (saje bako darah)

LiaNa YuSoF berkata...

haha.. mawi yang sengal.

Hustler berkata...

Arghhhh~~ Hahahahaha.. mementang la phone byk... canggih plak tuh... (tade point byk, wakakakaka)

LiaNa YuSoF berkata...

canggih ape nya mawi oit.. aku pkai C3 je kot.. ngn hp yg aku dpt tu..

Hustler berkata...

perghh!!! samsung.. samsung.. samsung.....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."