Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

13 Jun 2012

Tak Berapa Nak Feel Tengok Bohsia 2 - Jalan Kembali


pada hari ahad yang lepas, aku diajak keluar nonton wayang oleh paksedara aku, paklang, yang kebetulan berada di putrajaya ni... ari jumaat dia datang, hari ahad baru nak halo2 aku kan... ceh....... ingatkan dia nak belanja, ghupa2nya, dia dah buat perancangan awal bersama Nabil & Nazirah nak suruh aku yang belanja tengok wayang... cis! xpela... huhu.. bukan selalu kan.. eh, sama pulak nama Nabil Raja Lawak & Isteri dia.. tapi yang ni bukan tau.. ni adikberadik, adik sepupu aku.. hehe..

sejak 2menjak 3menjak ni, aku dah jarang beratur pi beli tiket wayang.. selalunya, kalau x aku, kengkawan yang lain la kan, beli tiket melalui online je.. print then tunjuk je kat adik yang jaga pintu masuk tu utk di scan.. hahaha.. tapi sekarang lagi dah canggih, takpayah print2.. sesape yg pakai hp cecanggih, iphone ke ipad ke note ke.. save je barcode, then scan je masa nak masuk panggung, xyah nak g kaunter da.. sekarang semua dah mudah, hanya dihujung jari sahaja.. fwaah.. macam buat iklan.. hahahaha... (tapi aku takde la. sebab belum mampu... hik3)

sebenarnya nak cakap, penat beratur pepanjang.. cerita yang nak ditonton tu belum tentu lagi dapat kan.. tengok cerita omputeh semua dah selling fast.. ada pon, untuk 18tahun ke atas je.. ni bawak anak2 bawah umur, jadi takdapat le cerita omputeh ye paklang.. jadi redha je la kalau orang pilih cerita melayu.. (paklang taksuka tengok cerita2 melayu.. merapu lebih katanya)

last2, paklang kata sukati aku la nak tengok cerita apapon.. jadi dengan penuh bangga, aku beli lah tiket filem Bohsia 2 - Jalan Kembali.. hahaha.. perenggan ke 4 baru nak masuk cerita pasal filem ni ye.. kemain panjang mukadimah aku.. hahahaha... tiket pukul 2, tapi sekarang sudah 2.05.. kali ni tengok wayang aku belanja.. tapi segala maknenek popcorn air semua, paklang la yang harus belanja kan... hahahaha.. 

masuk2 je wayang dah mula... adooii.. aku dah tertinggal beberapa babak da.. huhuhu... ok, ini adalah komen aku tentang filem ni..



-best, lagi best kot dari KL Gangster dan Bohsia Jangan Pilih Jalan Hitam

- tapi............ cerita macam tak abes je.. ni mesti ada sambungan lagi kan.. huhu..

- banyak watak macam mati tiba2.. bukan la mati kena bunuh ke ape.. cuma, bila cerita dah habis je, tertanya2... ape jadi dengan kak rock? zizan dengan mamat penang apecer? nabila huda tu hidup ke mati? haaa... gitu lah.. rasa macam nak nyanyi, banyak persoalan yang berada diminda.. banyak tanda tanya dan juga kata kerja... hehehe..

- lagi 1, aku rasa filem ni macam taksesuai je untuk tontonan 18tahun kebawah.. sebabnya banyak dialog2 yang......... budak2 akan tertanya2 gitu..  pastu, aku jadi segan sebab aku kan gi menonton dengan adik2 sepupu aku.. hati ni resah gelisah je takot diorang tentiba tanya "diorang cakap pasal ape tu kak?" sudah.... ape nak jawab?

tapi komen2 aku ni bukan lah nak kata cerita ni takbest.. best sangat... cuma tu la, bila ada budak2 ni, rasa tak feel.. hehehehe.. rasa macam nak tengok sekali lagi je.. sebab aku kan ada terlepas beberapa babak.. (haha.. alasan!)

jadinya, 8/10 untuk filem ni... harap2 pecah panggung jugak macam KL Gangster.. 


 lu memang hebat bro.. keep it up!


5 ulasan:

Cik Fara berkata...

sempat lagi jalan2 paklang neh...darah manis tu...

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

amboi, selagi ade waktu terluang, g tgk wyg je ko ye li..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

buddy : hahaha.. tu jalan2 advance skali ngn ceramah bebas.. perghh.. paklang kalau da bcakap, susah nak kasi dia diam.... huhuhu...

timah : biasala.. tu orang ajak.. kalau tak, aku dok umah je ler.. hehehe.. wat masa ni lom ada mood lg nk g nonton sorang2.. hik3..

Xuera berkata...

la,tak best sgt ke cite ni?...tgk iklan cam gempak kan?...

http://beautifulstory-azura.blogspot.com/

LiaNa YuSoF berkata...

xuera : eh.. xla.. cerita ni best.. cuma kalu nk g, jgn bwk bdk2.. hehehe....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."