Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

25 Jun 2012

Macam2 dah fesyen tudung sekarang....



Assalamualaikum...

hai, semua.. update lagi di petang hari.. dah kol 5 rupanya... cepat sungguh masa berlalu.... dari tadi aku dok sangap2 membilang detik bila nak balik... hahahahaha.. sekali bila mood nak update mari, dah kol 5 pulak.. hahahaha.. xkesahla... 

semalam, aku, tina & wana telah membuat perancangan singkat (wah!) mula2 xplan pon nak pegi tapi....... dah alang2 hari ni gaji kan, jadi kami pon buatlah kerja2 menghabiskan saki baki gaji bulan lepas yang ada... hahahaha... selalu bukan cmtu ke? hehe...

jadi semalam, kami pon sama2 la gerak ke Jalan TAR.... wahhh.. dah lama tau tak gi sana... aritu plan nak gi bulan 4, tapi atas sebab2 yang takdapat dielakkan, cancel.... jadi kali ni memang edisi balas dendam la kan...
aku takde la shopping sakan pon, sebab sibuk dok cari barang orang lain. dah beli2 sedar2 aku takbeli pape pon kat diri sendiri... ayooo.....

semalam kerja dok cari tudung je.... dari 1 kedai ke 1 kedai... memang banyak tudung.. dah macam2 fesyen tudung sekarang ni.... selendang.... yang manik2... yang liplapliplap... yang denim.. macam2 la... aku mengaku la.. aku bukanlah peminat tudung, yang kumpul tudung tiap2 bulan.. aku jenis pakai yang simple2, sarung2, yang bawal lama2 dulu... (mak aku punya).. memang jarang sangat2 beli tudung.. selalu tudung aku, adik aku kakcik yang belikan.. sebab dia memang terer bab2 ni.. 

semalam, tudung yang aku carik, tudung mak, tudung makngah, tudung nazira (sepupu), tudung dekya, tudung kakcik.. dan haruslah tudung aku sekali kan.. dari awal aku perasan 1 tudung ni, Ombak Rindu namanya.. patung pakai nampak cantik sangat, jadi aku sambar la 1 kan.. hahaha... aku survey2 semua kedai jual rm35, ada diskaun dapatlah rm30.. tapi rasa cam... hmm.. xpela.. sekali bila dah jalan nak mhala ke lrt, singgah 1 kedai ni.. tanya2 dia ckp jual rm25, ada diskaun, orang tu bagi rm20.. yeayy!! suka2! dapat gak yang murah.. hahaha.. tapi kan, bila da pakai.. hmm.. nape cam xbape nak comey..? ala, lantak la.. hahaha..

1 perangai aku, kalau nak pakai tudung, colour tudung tu mesti ada kat baju je.. kalau tak, aku bantai tudung hitam.. hahahaha... sampai adik aku panggil aku SI PELIK ok... dia siap cakap, artis2 tu pakai tudung biru, baju oren... baju pink tudung hijau.. relax je.... tu artis dek oii... aku bukan artis! huhuhu....

tadi dok belek2, kelebek2 blog orang.. pastu tentiba terbukak blog najwalatifs kan... hahahahaha... akak bukanlah peminat fanatik awak dek, tapi akak suka gak la kat awak.. sebab suara awak best... hahahahaha... kat blog dia ada bagitau pasal 1 blog yang jual tudung2 online ni... bukak2 tengok, wahhh... dasat gak fesyen tudung sekarang.. cantik, dan ada campuran style tudung orang2 dulu... tapi dah dikomersial kan...  cantik2....


colour2 yang aku suke.. hik3..

kalau nak tengok cantik takcantik tudung2 nya, bukak la SINI....tudung2 memang cantik, harga pon cantik jugak... hehehehe...

ohye, kalau sesapa tau nak dapat tudung2 camni, yang boleh dapat harga yang best, gtau la aku ea.. sebab aku macam suka pulak... hehehe... bila lagi nak bergaya kan.. haruslah ada perubahan.. umur pon dah....... tut! hahahahaha... 


2 ulasan:

mia-ina berkata...

mmg mcm2 tudung di pasaran nana...kdg2x kak mia pun smpai x tau nk pilih yg mana 1...tp akak still bertudung biasa lagi..xde awning..

efa berkata...

ak ske tudung sakura tu, yg kaler kelabu tu.. tp time aku nk bli on9 je, msti dh abis.. menci..!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."