Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

19 Jun 2012

Hahaha.. Kelakar la Pokcik Ni...


Assalamualaikum....

mood sudah mari, jadi haruslah update sebelum mood itu pergi... cewah..... okla, petang2 kala camni, mana ada orang nak baca blog aku dah.. semua dah kalut nak siapkan kerja sebab jap2 lagi dah pukul 5.. jangan jadi cam aku.. keja pun takdo.. hahaha..

ok, tadi aku call seseorang yang bernama Amin.. dia adalah tukang membaiki mesin basuh.. ohye, untuk pengetahuan kalian, mesin basuh aku ni dah............ dah hampir 6 bulan tersadai kat tempat ampaian baju ni.. sebab? tiap kali nak gi repair, ada je hal lain yang memerlukan aku untuk mendahulukan hal tersebut.. huhu... dan sepanjang hampir 6 bulan ni, cuci baju pakai tangan la kan.. (eh, memangla, xkn pakai kaki? hahaha) kadang2 gi rumah kawan sebab banyak sangat pulak, tak terlarat nak pakai tangan.. dan 2x aku hantar dobi... haa.. dobi ni murah tau.. siap delivery lagi.. wana adalah pelanggan tetap.... hahahaha..

berbalik kepada kisah mesin basuh tadi.. dah hampir 6 bulan kan, jadi aku macam dah hilang kesabaran sikit la.. penat la jugak basuh pakai tangan ni.. jadi, bulan ni, aku tak kira, aku nak betolkan jugak.. ikot hati nak beli baru.. tapi sayang... baru setahun.. baru je berkhidmat, da rosak.. hmmm... aptb!!

jadi, tadi call la orang yang bernama amin tu.. dengar suara macam dah berusia gitu.. okla, senang sikit nak bekerjasama.. kalau orang muda, aku segan sikit.. hehe... dia nak datang petang ni... tapi...... rasanya nak kemas2 dulu kat belah belakang rumah tu.. segan la orang datang tengok sepah2.. hehehe.. kantoi anak dara suka wat sepah kan... 

tapi en.amin ni, dia msj2 panggil aku bos.. pulak.. macam kelakar la pulak.. segan aku.. aku soh dia panggil liana je.. yang kelakarnya, dia suruh kalau boleh 'suami' aku ada sekali la esok... tapi aku cakapla bujang lagi, dan aku ada housemate, jadi xyah la risau kot2 takot kena cekup jakim kan.. hahahaha... (yg jakim tu aku yang tambah.. haha)

bila aku cakap bujang je, teros dia reply, oh, masih bujang lagi. I pun belum ada menantu. Kwn kwn dah ada cucu. Walau apa pun ptg esok, I fon ok. tgok!! I lagi tu.. ko hade? hahahahaha... tentiba masuk menantu cucu pulak pokcik ni.. kemain lagi.. hahaha... lepastu aku reply jangan panggil aku bos, aku segan.. panggil nama je.. lepastu tau x pokcik ni reply apa??

Ok, bolih, Liana.. Betik dibawa dalam sampan. Di-saing kolek di Tanjung Batu. Cantik perawan berbudi sopan. Amat molek jadi menantu.

hahahahahahaahaha.. rasa nak gelak guling2... hahahaahhahaha... ewahhh.. berpantun pulak pokcik ni.. adoii.. sakit perot ngan pipi aku tahan gelak... hahahahaha... teros tak reply aku.. takkan nak berpantun balik.. hahahahahaha... kelakar la pokcik ni.. 

kita tengok la dulu esok ye pokcik.. jangan terkujat pulak bila da jumpa saya.. hahahahahahahaa... takot pakcik termenyesal pulak berpantun dengan saya.. haahahahahaha....


19 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

hahahahahahahahhahahhahahahahahahhahahahahhahahhahah.................... ni lah bapak mertua yg dicari2 ni..jgn lepaskan peluang li..
hahahhahahahhahahahhhahahhahahah

Hustler berkata...

Hahahahahaha... balas2!!!

Betik memang dibawak dalam sampan,
takkan la pulak pakai kayu?
mmg cantik perawan dan berbudi sopan,
anak pakcik ada seploh ribu??

wakakaka....
giler la pakcik nih, aku nak nombor tipon dia!!! Hahahahaha.... Nak jual mesin basuh aku... wakakaka

Cik TTK berkata...

hahahahaha nanti update tau bila pakcik tu dah datang..mesti lawak kan pakcik nie..

LiaNa YuSoF berkata...

timah : apakah? hahahaha... xyah berharap sgtlah! takot pokcik tu terkujat tgok aku..hahahaha...

mawi : hahaha.. kejam gila ko balas pantun kan... mintak mahal2 esok xlaku pulak.. huhu..

ko nak ke no tepon pokcik ni.. kalau nak t aku bg.. haha...

LiaNa YuSoF berkata...

yan : tu la.. aku pulak yang risau tengok pokcik ni.. mcm tebiat je.. hahahahaha.. xpe2, t apa2 aku akan update perkembangan pokcik ni ye.. mayb esok baru dpt suruh dia dtg umah.. taksabar nak tengok pokcik yang keletah ni.. hahahaha...

Hustler berkata...

erk?? Mahal ke tuh??? hahahaha.... aku igt mmg std harga seploh ribu... adess.. ade lagi murah eh??? cepat la aku kawen sok, ahakz!!!

buleh gak, mana tawu dia nak wat projek masa lapang, pakcik tuh kedai katna??

LiaNa YuSoF berkata...

mungkin ada sesetengah org lelaki kata mahal.. jd biar lelaki yg tentukan nak bagi berapa, tp mestilah kena dengan keadaan sekarang.. hehehe.. kalau lelaki nk bg 10k, aku terima jek.. hahahaha... lebih dari tu pon aku terima.. hehehe..

halamak, aku xtanya lak kedai pokcik tu katne.. t sok dia dtg aku interbiu dia... hahaha..

Hustler berkata...

Sebabnyer rata2 aku tgk member2 yang kawen mmg 10K, tuh yang aku rasa2 macam 10K tuh ok la kot.... lau ada yang lagi murah, aku kawen tahun depan, wakakakaakka

LiaNa YuSoF berkata...

hehe.. setakat ni ada je member2 kawen hantaran 8k.. tp btol la.. rata2 sekarang ni dah 10k.. paksedara aku yg nak nikah sabtu ni pon, pihak perempuan mintak 10k, tp mintak diskaun, jadilah 9.5k.. huhu.. kurang 500 je.. hehehe..

zal88 berkata...

hahaha...oo..ni citenye...timah,ak skong..ehem2x...bapak mertua nk datang la...

Gda Hanum berkata...

gile kelaka punye pak cik weh!

LiaNa YuSoF berkata...

leha : ye leha.. begitulah cerita nye.. hehe..

gda : kan? kan? hahahaha... slalu kita tgok org tua yg gatal nak ngorat, ni dia tolong ngoratkan untuk anak dia.. haha.. baek punya bapak..

Hustler berkata...

Eh??? boleh diskaun ke????n yang selalu aku ikut2 rombongan, pak mentua mmg bagi 7K, 8K, 9K, tapi biler tibe ari jalan, sumer cek 10K, hahahahaha... acane tuh???

LiaNa YuSoF berkata...

haha.. tu tgok budi bicara memasing le.. hehe.. paklang aku ni ptotnya nk bg 9k je tp masa hari merisik, rupanya diorg nak lagi 500 utk maskawen..

ish, xsabar aku nk tggu kenduri paklang kt umah nenek aku 30hb ni.. ktorg da lama xbuat kenduri kawen.. last taon 2002 ke 2003 gtu.. t jemputlah ye dtg kt merlimau 30hb Jun ni.. hehehehe..

Hustler berkata...

maskawen 500??? hahahaha.. dasat tol.... erk??? merlimau katna??? hahah... aku lau tade kad, tanak dtg, wakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

ceh ko... demand tol.. kad kt aku da abes..tu yg jemput pkai mulut je.. hehe.. merlimau kat sg.air tawar.. tau ke?

Hustler berkata...

Hahahahahaha... tade kad, aku jadik segan nak dtg.. wakakaka..... ape lak tak tawu... merlimau tuh tempat aku berlumba kot masa muda2 dulu.. wakakaka... ayer molek, sampai air tawar... wakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha.. ko tu celah mana yg ko xtau.. haha.. xpela.. kalau rasa bole dtg, datangla.. kalau tak, xpe..

Hustler berkata...

Hahahahahaha... tempat2 yang aku penah lalu aku, aku tawu la, yang tak penah, mmg kalaot la pada aku, ngeee...... :P

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."