Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

23 Mei 2012

Semalam...


Assalamualaikum..

semalam, aku telah mencutikan diri aku (rosak bahasa.. hahaha) kerana perlu melakukan sesuatu yang telah membuatkan aku taksenang duduk, gelisah sepanjang masa dan saket hati.. huhu... xpe, tu kendian2 aku cerita.. sebab rasa macam taksedia lagi nak cerita.. hehehe...

jadi, setelah selesai perkara yang buat aku taksenang duduk tu, aku bersama makngah (mintak beliau temankan) dan jugak jiran makngah, cikpeah round2 kat bangi tu.. mula2 pegi carik dapur cikpeah, sebab dia nak buat kenduri kahwin anak dia hari ahad ni.. kelakar betol cikpeah ni... aku asyik gelakkan dia je semalam.. (rasa berdosa pulak...hahaha) dia asyik membebel kat tokey kedai tu.. tokey tu cina.. lepas tu, mintak kurang harga sampai rm10.. hahaha.. sapa nak bagi kan? suka hati dia je.. hahaha.. (biasalah orang2 tua yang dah pencen ni..)

lepas tu pergi kedai menjual barang2 buat kek.. makngah nak carik kotak kek.. makngah aku ni jual kuih, jadi.. dia guna cara mudah untuk letak kuih dia.. pakai kotak kek je.. xpayah nak isi2 dalam bekas, lepas tu nak tunggu orang pulang balik bekas, kan payah..  seronok jugak pergi kedai tu.. nama kedai tu yummie.. best la kedai tu.. macam2 ada...

lepas tu, pergi seksyen 4 tambahan... makngah nak pergi kedai jual barang2 jahit.. sempat pergi makan cendol lagi sebab nak tunggu orang kedai tu siapkan butang.. hehehe...gerai cendol tu kat tepi jalan kat seksyen 4 tambahan tu jugak.. laksa dia sedap la.. makngah ngn cikpeah makan rojak.. pon sedap jugak tengok..lepas tu, balik hujan kemain lebat lagi.. syukur... rasa macam dah lama tak hujan..

stay kat rumah makngah sampai pukul 6.. lepas solat asar teros aku gerak balik... mesej dak wana untuk aktiviti malam pulak.. hahaha...

aktivitinya adalah, menghabiskan saki baki gaji sebelum dapat gaji esoknya... hahahaha... buleh ek gitu? aku dengan wana pergi giant taman equine.. tempat biasa mengkarox.. sampai2 g makan dulu... kat Auntie Belacan.. sedap jugak.. 1st time makan kat situ.. memang sedap sangat2.. aku makan nasi goreng tomyam dan tambahan chicken wing.. wana makan asam laksa ngan telur separuh masak... sedap.....

dah makan, masuk giant jap.. wana cari tombol pintu.. lepastu, apa lagi.... karox time!! hehehe.. rasa aku, dah lama jugak tak karox.. kali ni amek 2jam je.. sebab 2 orang je kan... ada gak ajak member2 lain, tapi sume xnak g.. huhu.. tapi kan, kitorang rugi 10minit sebab tempat tu tutup kul 11.. ha, xpela... nasib baik 10min, ada tu rugi kat setengah jam jugak la.. owner ni, dah tau, cakapla, boleh karox sampai pukul berapa.. nak untung je.. hmmm...

ok, tu la cerita semalam.. hahaha.. hari ni, bangun awal.. rasa semangat nak pergi kerja.. hehehe.. aku takpenah lagi amek cuti ditengah2 minggu.. selalu isnin atau jumaat je.. tu pon sebab balik kampung.. 


14 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

atuyai, rugilak aku x ikot, tp nk wt cmne..aku mmg xlarat gile..berlengkor je kt kerusi ku...huhu

LiaNa YuSoF berkata...

huhu... tu la.. xpe, t len kali ko da sehat, ko ckp je.. t kite g.. hehehe.. smalam byk nyanyi lagu yg takpenah nyanyi.. hehe..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

wah, ade penambahbaikan.. hehe..baguslah camtu..dah berubah dh kawan2 aku..hahaha

Hustler berkata...

Sudah la..... giant tuh sebelah jek ngan umah aku, tak roger pon kan?? poyo la korang.. huh!!!

LiaNa YuSoF berkata...

eh, sejak ble ko pindah dok equine? serius aku taktau... huhu...

Hustler berkata...

Aku dok kinrara. Umah aku belakang IOI. Dekat aje kot ngan equine.. Ceh!!! Lau roger, tak sampai 10 menit aku dah sampai ciap isap rokok 3 batang lagik.

LiaNa YuSoF berkata...

alorhhh... mana aku tau... ko senyap jek, malas nk kacau... huhuhu.... (ok x alasan aku?? hahaha)

efa berkata...

alolololo.. syuit ek korang.. =)

LiaNa YuSoF berkata...

ahh... majok ngn ko moos... aku ajak xnk pulak kan.. huhu.. bkn selalu.. pasni ko da kawen da.. takdpt berpoye2 lagi.. huhuhuhu....

Hustler berkata...

Ah... Sudahlah La Lia.... Halasanmu (tibe2 masuk lagu exist)

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

amboi, gadoh2 manje lak dak mawi ngn lia ni..hehehe

Hustler berkata...

Pergh!! Statement ko timah.... ada nampak macam manja ke?? punyer la ganas2 aku nih.. haish!!!

zal88 berkata...

la..br baca..smlm bz..xsmpt nk bc blog org..sweeT sgt lia n mawi...i follow jer..=)

Hustler berkata...

Leha Sengal.....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."