Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

31 Mei 2012

Ingat Dah Pro Sangatlah!


Assalamualaikum...

terasa malas hari ni.. sebab mengalami kesakitan badan... huhuhu.. tu lah.. orang yang cergas dan kurus pon, kalau nak buat apa2 senaman, mesti kena panaskan badan dulu.. aku?? terlebih pro konon2 nya, datang2 je teros masuk gelanggang.. 

ceritanya begini..... malam tadi, wana ajak aku main badminton bersama tunang beliau dan bakal abang ipar serta seorang lagi aku tak dapat kenalpasti siapakah beliau.. aku rasa orang ofis wana jugak kot.. ohye, bakal abang ipar wana tu 1 ofis dengan wana jugak.. hehehe..

aku konon2 nak ikot sebab nak tengok keadaan gelanggang.. kot2 pasni boleh la aku main badminton kat situ.. masuk2 dewan je, ada ramai orang.. ada 2 gelanggang je pon dalam dewan tu.. 1 gelanggang da ada orang book.. dan 1 lagi, bakal abang ipar wana yang book.. takde orang nak main, jadi dia paksa wana dengan tunang turun main sekali.. hehehe.. jadi disini, aku adalah tukang penyebuk je la... sebab aku pegi pun takpakai kasut.. pakai selipar je..

sampai2, aku naik atas stage dan duduk sambil melihat gelagat orang bermain badminton.. tak semena2, bakal abang ipar wana ni bagi aku raket suruh main.. beregu campuran.. attooooiii!! cane nak main, aku bukan bawak kasut pun... tapi melihat keadaan dewan yang best, dan hati membuak2 rasa nak main, dan sempat ketok dahi menyalahkan diri sendiri sebab takbawak kasut, aku pon slumber je main pakai selipar.. hehe...

menggunakan skill yang aku belajar sikit2 masa praktis dengan timah (skill bermain di net), rasa seronok jugak dapat mainkan si bakal abang ipar wana tu.. hahaha... tapi, biasalah.. orang lelaki kalau dah libas shuttle, tak ingat donia da.. aku asyik kalah je la.. hahaha.. takpe2.. pengalaman tu.. aku takpenah lagi main badminton dengan lelaki.. rasa seronok pulak... hehehe..

dan akibat dari ke'slumber'an aku (perghh!!! ayat bm cam hape..) pagi ni aku bangun, badan aku sakit2.. adoooiiiaii.. padan la muka aku.. orang nak main, warm up dulu.. aku?? pakai redah kasi pecah je... 

takpelah, sakit pon sakit la.. sebab rasa seronok pulak.. walaupun puas budak2 ni jadikan aku 'bahan' (cis2!!)...dah lama rasanya takmain badminton, sebulan da kot.. joging pon dah 3 4 bulan jugak takbuat.. huhu.. bila la nak ada kesedaran dalam diri ni liana oii...

ps: timah, aku da rindu nak main badminton dengan ko, ika & fadilah..




8 ulasan:

wanna bakal bini orang berkata...

hah lily, samalah kita lily oik, aku nie nak angkat tangan pon sakit, hahahahaha,

balik nanti tolong urut aku ek

LiaNa YuSoF berkata...

ala.. nnt sapa lak nak tolong urut aku? huhu... xaci ni...

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

fadhilah pun mmg dah rindu sgt nk main, tp kte nye gelanggang asyik penuh je...t ktorang cari lagi..ko blk kg ke minggu dpn?ari kerja pun ko xksah ke?

LiaNa YuSoF berkata...

ari keja pon tak kesah.. sbb best sket main wktu mlm.. xrasa panas sgt.. dewan kt 5R4 tu best la.. stage dia tinggi.. hehe.. minggu dpn rasanya takbalik kot.. tgok keadaan la.. ada kenduri umh neneksedara aku, tp mak aku kata aku takpayah pegi pon xpe.. huhu..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

aritu korang main berapa jam?ni aku tgk penuh je..kalau yg free pun kul 7.30 - 8.30..

LiaNa YuSoF berkata...

aritu booking 2jam je.. kol 8 smpai 10..

Hustler berkata...

Weh... nak men badminton nnti aku ajak korang nak?? aku dah aktip men badminton skang... kita tong2 la men kat court lee chong wei.. hahahaha... dalam dewan tuh jek, ada lebih 21 gelanggang... ngeee.. besh wo.. wakakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

haa?? bole! bole! aku pon tentiba da suka main badminton ni.. hahahaha... pape roger la..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."