Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

10 Mei 2012

Dengar Sini Orang-Orang Kampung!!


Assalamualaikum...

fuh.. penatnya.. baru je sampai ofis.. tadi keluar sekejap, ada urusan.. (kemain urusan).. dalam sejam lebih gitu, baru lah settle, then teros la balik semula ke putrajaya.. ingatkan balik terus, rupanya menyinggah sekejap.. tuan punya kereta lapar daaa.... dia mau makan.. padahal satgi kol 2.30 dia ada taklimat.. lantak pi la.. dia la yang lambat, bukan aku... wakaka...

singgah makan, kat area................. alamak, aku tak ingatlah nama tempat tu.. hua2.. aku ni toksah dibawak berjalan, pe je yang aku ingat... tapi kalau pergi lagi sekali kat situ tu aku ingatlah.. cuma nama tempat je aku tak ingat.. (berapa banyak ingat daaaa)...

makan kat gerai2 biasa je... gerai2 tepi jalan.. aku jarang makan kat tempat2 camni... bukanlah demand ke apa, cuma tengok kawasan la.. kadang2 gerai tepi jalan ni agak kurang bersih sikit.. tu yang aku xsuka makan gerai2 tepi jalan ni...tapi dah tuan empunya kereta nak makan situ, aku ikutkan je la.... hmmm... (nasib baik takde kucing.... kalau x..... T_T)

masa tengah makan tu, ada la 2 orang minah ni.. aku rasa umur dia macam2 aku jugak, xpon bawah umur sikit dari aku.. tengok baju, uniform giant.. hmm... budak2 ni pon makan jugak kat situ... mula2 macam tak dengar sangat apa yang budak2 tu borak.. dah lama2 tu, baru la aku perasan, salah seorang tu bercakap pasal apa.... ni hah yang aku dengar..

"aku geram betol dengan dia.. sampai hati kan dia buat aku macam ni.. takpelah, aku nak tengok ada tak perempuan nak kat dia.. aku punyalah setia dengan dia.. bla.. bla.. bla... mak dia baik... kalau dia telefon mak dia, mak dia mesti nak cakap dengan aku.. tapi, aku bukan nak kahwin dengan maknya, aku nak kahwin dengan anak dia.. maknya baik, tapi anak.........." bla dan bla dan bla......."

punya la kuat budak tu cakap, aku dah rasa nak gelak guling2 dah kat situ, 2 orang abang kat depan aku ni hanya pandang sesama sendiri.. dalam kepala otak diorang agak nya pikir.. "hmm.. budak2 zaman sekarang..." tapi aku pulak pikir, "kepala otak ko la dik cakap kuat2.. buat malu je.. kot ye pon cakap la slow2 sikit..."

member budak tu pon macam malas nak layan dia bercakap.. dia buat2 dengar je sambil main handphone... hahaha.. gasak la ko dik dapat kawan yang suka bercakap kuat2, macam nak bagitau satu kampung yang pakwe dia tinggalkan dia.. hahahahaha...


11 ulasan:

Cik TTK berkata...

haaa yea2 orang kampung dah datang nie..

hahahaha tajuk ko pon sama propa dengan mawi yek..li, aku pernah ni duk dengar orang bercerita pasal pakwe die dari start mula citer kt wayang tu sampai ke sudah..aku dapat dua citer aritu..nasib baik bayar tiket satu citer je kan..

tapi kan memang memalukan..aku terus ingat balik zaman keriangan kanak2 ku, pernah tak aku buat camtu ek?malu nye lahh haiii..huuuu

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. mawi nye tajuk lagi terlebey propa, aku nye sedang2 je.... upppssss... hahaha..

eee.. aku pening kepala kalau orang bercakap kuat2 ni... pastu aku pulak yang terasa malu, padahal bukan aku yang bercakap... eee.. tolongla!! kalau cerita pasal kerjaya ke, aku bole terima lagi.. ni pasal pakwe... ceh.. xbole blah betol..

Cik TTK berkata...

ko pernah dengan si jamal jamaluddin cakap mmmmmmuuuaaahhh dekat segmen ape ntah die tu..kanda 21 ke hape entah..

aku dengo itu pon aku dah malu tau...maluuuuu.,..apatah lagi peel bebudak macam ni..malu rasa nak g duduk seblah nasihatkan je..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

haaa.. ada2... dia baca mesej pendengar2 yang jiwang lagi berkarat menunjukkan konon2 sayang dengan pakwe/makwe dia.. "kanda sayang dinda sangat2, jaga diri.. muah3.. "wekkk... nak termuntoh aku.. hahaha..

ko tau, sepupu aku lelaki, form 5 dah bercinta secara serius sampai segala2nya makwe la.. pastu paksedara aku cakap "podahlah, sepender ko pon mak ko belikan" hahahaha...

Cik TTK berkata...

hahahahaha wei aku punya first pakwe pon masa dah kt poli tu tau..

tapi aku ingat lagi ex aku tu kata die kena sound dengan ayah die sebab bercinta bagai nak rak nie..ayah die kata, "awak tu tau ape?makan berak kentut ade hati nak bercinta"

tokleh ku lupakan..kah kah kah

Cik Fara berkata...

yelah...betul...liana mane nak makan kat gerai2 tepi jalan neh....hahaha..aku tak nak komen pasal cite budak pompuan tu..aku nk komen pasal kedai makan tu jek...liana layan restoran saje okeh....ahaks...

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. banyak la ko.. mana ada la.. aku kan ckp, jarang2.. makna nya penah jugak pegi.. tapi gerai yg ko bwk aku kt gate 1 tu sedap la.. hehehe... gerai pon ok..

Hustler berkata...

Pergh Yan... nak jugak naik nama aku tuh... hahahaha... sengal tol... hampeh..... eh tapi mmg selalu la kan... dulu masa aku skolah2, laki2 yang citer pum pam pum pam kat warong or kedai makan, tapi skang nih, pompuan la weh.. siyes.... mmg pompuan pulak aku tgk yang citer mengalahkan laki skang.

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha.. pandai ko nak mengata orang perempuan kan.. tapi, betol jugak... tapi2.. yg slalu ckp kuat2 tu, budak2/remaja2 yg umur 20taon kebawah tu... yg mcm kami2 ni, cakap penuh sopan santun berbudi bahasa budaya kita.. wakakaka..

Cik TTK berkata...

mawi, di mana de kau disitu ada lily..eh?

perempuan yang beria2 tu perempuan tak matang, lelaki yang pum pam pum pam tu TAK AKIL BALIGH! hahahahaha

LiaNa YuSoF berkata...

Yan : like 20000x hahaha..

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."