Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

26 Mac 2012

Dah Lama Meninggalkan Kartun.. Tapi Sejak 2Menjak Ni..........

Assalamualaikum...

Entry kedua untuk pagi ini.. hahahaha.. dasar takde keja aku ni... belum2... belum busy lagi.. siaplah aku esok lusa tulat dan seterusnya.. selagi belum 4 April, janganlah kata takde keja.... memang kena tunjal kepala nanti.. huhuhu... takpe2, selagi belum busy untuk persiapan Majlis Kesyukuran ofis aku ni.. aku masih ada masa lagi untuk berpoya2 update blog... hehe..

ok, cerita berkenaan tajuk diatas... sejak aku berumur 17 tahun.. kartun bukan lagi minat aku... bukan lagi keutamaan aku... bukan lagi kegemaran aku.... kalau kat rumah, memang pantang la sapa2 yang bukak kartun.. memang kena bebel la dengan aku... lagi2 yang kat tv9 tu... huuuuuuuuuuuu..... ko nyanyilah sedap mana pun, "apa yang penting.. kerjasama!"  "wonderpet....wonderpet kami datang.." tak terliur langsung aku nak tengok.. kadang2 tu aku marah akak aku sebab sebok je dia api2 kan adik bongsu aku tu suruh bukak hagemaru la.. atasinchi la... doraemon la... sinchan la... haishhh.. dia pulok yang macam budak2.. grrrrr....

tapi sejak beberapa minggu yang lalu.. ntv7 telah mainkan semula cerita2 kartun yang aku minat zaman aku kecik2 dulu.. zaman sekolah rendah... 


sailormoon

dragon ball ada 7 biji semuanya

hehehe... sukanya... suka sangat2.. kartun yang macam ni la yang aku suka... selain tu, aku suka tengok kartun Barbie.. selalu kat tv3 time cuti sekolah... dan tiba2 aku rasa nak tengok......


slumdunk

bestkan? dah lama tak tengok kartun2 ni.... rasa rindu pulok dengan zaman kanak2 ku.. hehehehe...


6 ulasan:

Hustler berkata...

Hahahahaha.. aku katun dulu kini dan selamanya...

adianiez AIDA berkata...

anime gitu feveret husben aida. skang ni kurang skit dia layan anime. sebab anak2 da conquer tv ha ha ha...

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

hehe..dulu2 kartun2 tu pun aku suke bangat..tapi ade satu kartun lagi yg aku suke, card captor sakura..hehe

Cik Fara berkata...

i tak layan katun.......

zal88 berkata...

a'ah la skrg da kurang lyn..
timah,ak pn lyn card captor sakura..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

Mawi : tengok ko da tau da ko tu Hantu Kartun.. hahaha..

Kak Aida : tu la.. budak2 sekarang ni yg conquer tv.. kdg2 bole bawak bergaduh... huhuhu...

Timah & Leha : a'ah la.... sakura tu pon aku suka... bole pulak aku lupe.. hehehehe....

Buddy : hahaha.. ko memang...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."