Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

02 Mac 2011

aMbiL peLuanG yG aDa....

setelah berkurun lama nye.. (yela tu..)
baru arini aku berkesempatan
membuang segala habuk yg bersarang kt blog kesayangan ambo ini... huhu....
terasa mcm.... adoooiii...
byk btol benda yg nk aku cerita kan...
sbb byk benda yg terjadi dlm kehidupan seharian aku
sjak 2 menjak ni.. (cewah...)
jd, seperti tajuk di atas,
ambil peluang yg ada ni..
utk taip sepanjang2nya....
bg anda yg terasa nk muntah,
pegi muntah dulu..
pstu, smbung baca entry ambo yg xseberapa ni ye...
hehehehe....

hmm..
ape nk crita ni ye?
byk benda yg da lepas,
aku tlupe..

xpela... t kalu aku ingat,
aku wat entry nye ye..
cuma nk wat entry,
perkara yg baru je terjadi mggu lepas....
iaitu,
MERAIKAN HARI BAHAGIA KAWAN BAIK SAYA....
IAITU PUAN FATIMAH BINTI WAHID...
(^_^)

lom basi lagi kan?
hehe..
jgn marah haaa....

aku, cik tina n cik wana,
telah mengambil cuti selama 2 ari,
da kami telah berkampung di felda taib andak selama........
bpe ari ea? dlm 4 ari gitu la...
sbtu nikah,
mlm nye majlis berinai..
ahd, majlis bersanding...
ok2.. xusah cter byk,
nk tgok gmbr?
nak?

haaa.....
sory la.. gmbr xdpt di upload atas sbb2 yg xdpt dielakkan..
maka dgn itu,
anda2 semua dijemput utk menyaksikan melihat,
beberapa foto di FB member saya,
iaitu, cik salwana saad... hehehehe....
kesulitan amat dikesali..

ok,
setelah bersatu nya kawan baik saya dgn suami beliau,
bermula lah kehidupan saya seorg diri..
selama hampir 3 taon berada di Putrajaya,
ni la kali pertama saya duduk di rumah sendiri..
berbekalkan semangat berdikari.. (bluekk.. nk termuntah baca ayat sdiri.. hehe)

sotart tarikh 14 Februari 2011,
hiduplah aku seorang diri,
di teratak ku syurga ku di Presint 5....
hehehehe...

aku xdela takut sangat duduk sorang,
cuma kalau nak tidur, aku tak boleh bergelap sangat...
atleast bukak satu lampu....

dan nak dijadikan cerita,
sejak aku duduk sendiri ni,
aku adalah sangat rajin.
rajin apa?
haaa.. tu yang kita nak ceritakan ni...
(^_^)

memandangkan tak ada benda nak buat kat rumah,
sebab barang rumah pun tak banyak,
nak kemas hari-hari pun,
macam buang tebiat je kan,
jadi aku telah memupuk satu hobi baru,
(selain menyanyi sorang2, pstu nyanyi kuat-kuat pulak tu... hehehe)
iaitu, MEMASAK...
ye kawan2..
memasak..

bukanlah sebelum ni aku tak rajin memasak,
masak jugak.. tapi takde la hari-hari...
tapi la ni.... (awat cakap kedah pulak?)
hari-hari aku masak,
dan bawak bekal ke pejabat....
hehehe...

dan sejak aku bawak bekal ke pejabat,
terasa macam jimat..
dan boleh simpan duit lebih sikit..
sebab kadang-kadang,
3 4 hari aku tak bukak pun beg duit..
jimat bukan?

yelah, sejak dah pakai kereta ni,
kena la jimat-jimat sikit..
duit yang tak guna 3 4 ari tu,
leh wat tong2 minyak kereta...

eh....
anda masih membaca ke?
ke dah tidur.... hehehehe.....
almaklumlah, blog aku ni tak berapa menarik sangat....
hik3...

okla...
takut ada yang tersengguk-sengguk...
aku stop kat sini je la..
nanti ada masa, aku update blog lagi..
tak jadi la nak taip panjang-panjang (xpanjang kata kau?)
lagipun jap lagi nak masuk taklimat...
ok... daaaaa.....

~ jumaat ni kena pergi kursus, khas untuk PA seJPN... tempatnya di Impian Morib Hotel, Banting... sekali lagi kat situ!! huhuhu.... xpela.... agaknya nak bertemu jodoh kat situ kot... hehehe... (perasan!) ~

2 ulasan:

zal88 berkata...

ehem2...mne la tau kn..ape slhnye...
;-)
p/s: ayt yg last tu li...

aBoi berkata...

pasal jodoh tu, saya aminkan... ^__^

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."