Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

08 Februari 2011

berHati2 di jLn raYa...

hmm..
wpon pesanan di atas, adalah satu kebiasaan bila anda semua berada di jalan raya,
tp bg saya, ianya sungguh bermakna..
hua3...

arini..
pepagi lagi nk soh aku wat aksi di atas jalan raya...
nak gelak jap...
hahahaha....
hadoi.. nsib bek aku xberkungfu silat atas jalan tadi..

ok, wat masa ni,
aku dtg ofis dgn keta..
keta sape? keta ayah aku ye..
jgn salah sangka.. aku lom mampu nk beli keta lagi..
hehehe...

dan, mmg aku xde akses mykad aku utk msuk parking..
slalu kalau aku bwk keta, xkira la keta sape pon..
aku akan parking kt luar.. blakang ofis...
pas parking, terkedek2 la aku jln melintas jln yg pagi2 mmg byk keta akan lalu kt situ..
da lintas jln yg besar..
nk lintas laluan msuk ke ofis pulak...
haa.... tang situ la..
aku hmpir tergolek dog pagi tadi... hampeh!

mata aku pon, bkn men rabun lagi,
benda alah kecik tu pon xnmpk..
ala.. yg mcm pin atas jln tu..
pekejadah tah diorg pasang benda alah tu kt garisan tgh laluan tu..

aku ngn langkah penuh keyakinan,
dah teleng pale aku tgok kanan kiri, kanan balik,
barula lintas..
da nk smpai ke seberang jln da,
aku leh pulak tersadung benda alah kecik tu...
fuhh... nsib baik dpt kawal bdn tembam ni dr jatuh dgn penuh bergaya nye..
pstu sempat pndang blik benda alah yg nk wat aku jtuh tu...
konon2 nk ckp, "b*d*h la benda ni"
haha..

pstu jln wat xtau je la..
p lantak la org nk pndang....
(padahal merah muka aku menahan malu...)

ingt kt situ je la berakhir episod luka  hitam tu..
nk g kafe beli makanan pon, aku hampir terjatuh,
sbb tersadung carpet kt dpn pintu msuk kafe....
huhu... yg tu xnmpk ketara sgt,
sbb leh bpaut pada pintu..
pstu nsib bek xde org nmpk.. huhu.....

ha... pasni kt mana pulak kaki ni nak tersdung..
hahaha....
hai, nk kena minum balik la susu anlene..
tulang kaki ni da xbpe kuat da..
da longgar kemain...
asyik nk terjatuh je...
hehe....

10 ulasan:

aBoi berkata...

aku lagi teruk.. tersadung kerusi depan student2 bos aku kat dalam kelas.. nasib baik tak jatuh..

kalau tak, mahu nyer diorang ketawakan aku..

LiaNa YuSoF berkata...

haha... nasib bek xjatuh..
kalau aku tu, siap kuar melatah bagai.. kalau melatah "opocot mak kau" xpe gak.. ni yg kuar benda yg xelok student2 dgr.. lagi malu.. hahahaha....

Yan berkata...

ish3..bahaya nie,,kena banyak2 yoga..hehehe..lily, jom joggging!

zal88 berkata...

aiya..mcm2...
smbg mnum anlene lg ye li...

Mia-Ina berkata...

ckp psl tersadung..kak mia lak nana..suke kelibut smpai tersadung brg....tp mmg hidup ni kena berhati2x...

Ms mAmikO AbUrakOji berkata...

hehehe..memang salah pin tu lah lin...buat ape die menetap kt jalan tu...huhu

sue. berkata...

haha..hati2 ye sayam..

LiaNa YuSoF berkata...

yan : mana 1 nk wat yan? yoga ke jogging? hehehe...

leha : a'ahla leha.. la ni minum susu putih lak la... coklat tu xjalan..

kak mia : btol tu kak mia.. hidup ni mmg kena bhati2.. sbb gopoh, tu yg nk jatuh tu.. hehehe..

timah : mmg!! mmg salah pin tu.. aku xsalah pape pon.. smpai ati dia nk wat aku jtuh.. huhu...

sue : hehe... ok sue cyg.. psni I ati2 ye..

Yan berkata...

jogging2..jom3..?

LiaNa YuSoF berkata...

InsyaAllah.. akan dipertimbangkan... hahaha.. pas timah kwen la ea... skrg aku sgt busy la... hehe....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."