Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

09 November 2010

MiSi >>>>>> BerJayA!!

AWAS!!
sila jgn tido... kerana ini adalah entri yg sgt pjg...


di pagi2 buta yg hening..
sekitar jam 1.30 pagi...
di dalam satu 'bilik gerakan'
3 org ponti anak remaja anak dara
sdg merencanakan satu misi....

misi nya adalah....
WAT HARUK DI HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN
haha.. best x misi nya..

ok, dr siang hari lagi,
sudah ada beberapa plan (ceh bykla sgt konon..)
tapi yg ni.... pergh..
mabeles... tahniah kepada cik effa...
kerana berani mati mengutarakan idea ini.....
dan aku serta seorg lagi pengikut, iaitu cik fetty..
men 'second' kan idea beliau itu....
wakakaka...

misi ini kononnya nk dibuat tepat jam 12.00 tengah malam..
tetapi disebabkan 3 org penjenayah anak dara ni
telah tdo dgn sdapnye...
dan beberapa insiden 'kantoi' telah berlaku..
maka, terpaksalah di tunda masa nye lewat 1 jam setengah...

setelah berbincang sdikit sbyk di 'bilik gerakan'
cik fetty pon memulakan serangan...
serangan 1,
beliau msuk ke bilik 'mangsa'...
kemudian.. 'curi' brg yg sgt bharga iaitu....
enset & jam tgn...
(da dpt jangka ke pe yg ktorg nk wat?? xpe, sila berfikir sjenak..)
ketika itu, aku dan rakan kongsi cik effa,
hampir berguling2 mnahan gelak...

setelah hasil 'curian' dibawa msuk ke 'bilik gerakan'
serangan 2,
jam sudah menunjukkan jam 1 lebih...
tp rasa cam best je kalu tukar waktu jam tu ke pukul 6.20 pagi..
dan alarm di set kan jam 6.40 pagi...
(amacam?? da boleh tangkap ape yg kami lakukan.. belum?? sila pikir lagi...)

setelah itu,
kami yg baik hati, segera memulangkan semula brg yg di'curi'...
dgn langkah yg bhati2, cik fetty melakukannya..
syabas cik fetty....!!

kemudian,
skotak kek dikeluarkan dr icebox..
bawa ke 'bilik gerakan 2'...

setelah itu,
serangan 3,
pelakon hebat, cik fetty (sekali lagi memainkan peranan)
amek towel.. dan terus msuk ke dlm toilet
untuk acara mandi konon2..
dan aku, pelakon pembantu ditugaskan utk wat2 iron baju...
(mmg da jd kemalasan kebiasaan aku iron baju pagi2...)

xsmpai bpe minit aku dok meng iron..
ttbe lampu bilik 'mangsa' menyala...
dan kemudian, 'mangsa' keluar menuju ke toilet..
lalu tdengar suara 'mangsa' yg lunak...
TIMAH.. NAK BAKUL....
maka dgn itu, hampir bguling2 kami mnahan gelak..
(waduh.. gawat ni.. btol2 nk mandi mcik ni pagi2 buta cmni...)

serangan 4,
walaupun hampir berguling cik fetty kerana tergelincir setelah kuar dr toilet...
akibat terlalu exited nk gtau kami yg 'mangsa' nak mandi..
beliau masih maintain dan masih lagi dlm watak...
syabas2...!!
ttbe msing2 mati akal...
halamak..nk watpe ni...
kek da letak dlm bilik 'mangsa'...
lilin da psang...
jam tgn dan enset telah ditukar semula ke waktu sbnr..
iaitu kira2 jam 2.06 pagi buta....
misi smakin mcemaskan..
dgn msing2 xle nk tahan gelak....

dan serangan terakhir...
matikan diri..
tutup sume lampu...
berdesup sume msuk bilik..
tutup pintu,
nyorok bwh slimut..
(xde katil lak nk nyorok bwh katil...hmm...)

tp mmg xle handle..
msuk bilik je...
berdekah kah kah kah gelak xhenggat donia.....
sampai meleleh la air mata ni....
tercungap2 skli... (aku je yg tcungap..hehe)

tbe2....
tdgr derap langkah kaki...
agknye sudah usai mandi....
dan 'mangsa' mnuju ke bilik beliau....
aku dan yg lelain, msih lagi cemas..
smbil gelak...
dan ttbe.....
tdgr sore.... KORANG NI.........
relax2...
wat2 tdo..
msih lagi dlm watak......

pastu kedengaran pintu bilik sblh (bilik cik effa) dibuka...
dan kemudian, bilik kami...
ettttt.............
WAT2 TIDO PULAK!!
si 'mangsa' bersuara.....

KAH KAH KAH KAH KAH......
terhambur sume ketawa....

Untuk Cik Zaleha...
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Zaleha Yusop......
Allah selamatkan kamu... seorang!!

ampun maap dipinta
kpd cik leha kita...
kerana telah menjadi 'mangsa' keadaan....

Misi ini ditiru mengikut satu rancangan realiti tv....
iaitu AF8...
tp serius kami katakan..
kami xde niat pon nk soh cik leha mandi pagi2 buta tu.....
tp disebabkan dia da masuk toilet....
mandi pagi... ala....
relax la... ape de hal...
mandi je kan....
hahahahahahahahaahhahahaha.........

pas sesi tiup kek...
maka terluah la segala
perit jerih msing2 untuk mengendalikan misi haruk ni....
byk tol insiden 'kantoi' yg berlaku...
antaranya......

1. cik fetty n cik effa leh plak tserempak ngn cik leha dlm bas masa tggu bas kat alamanda... nsib bek bas benti dpn sket... n nsib bek cik leha kita dok dpn tepi tingkap... kalu x, naik bas dgn kek di tangan smbil wat muka kerang busuk... hai leha... hehehehehe....

2. cik leha da nmpk da pon.... tp dia pon pndai memainkan peranan.... org nk suprise kita... diam2 sudah... kn cik leha... hahaha....

3. msing2 blik lambat... xke pelik.... hmm.. tu xpe lagi... boleh handle.....

4. msing2 konon2 tdo awal.. tp, ttbe kol 12 lebih, cik fetty tdgr org bkk pintu dpn... risau gak.. tkot ada org msuk umh... tp still wat xtau lagi...

5. ttbe cik fetty dgr ada org bkk icebox.. lalu blari beliau menghendap ke dapur... alamak!! leha da nmpk kek....... kantoi sudah... huhuhu... (ketika ini cik leha ingin memasukkan kek yg diberi oleh inchek pakwe..oo...dia yg kuar td.... smbil berkerut2 cik leha... "mana nak letak kek ni.. peti ais da penuh.. huhuhu" kata beliau)

hahaha... hadoi....
kelakar betol la.....
ari ini dlm sjarah..
aku n the geng pedajal org dgn kejam nye....
wpon da kantoi, misi mesti diteruskan..
alang2 menyeluk pekasam, biar smpai ke pangkal lengan...

xpsal2 cik leha kita mandi kol 2 pagi...
da lambat nk g keja ye cik leha... hahaha...
haddoooiiii..
sory la leha... jgn marah ye....
kami bergurau je...
bkn slalu kena, staon skali je.....
hehehehe....

serius smpai skrg ni, aku dok gelak lagi....
smbil taip, smbil gelak....
hahahahaha......

hmm.. msih lagi ketawa...
hahahahhahahaa....

6 ulasan:

zal88 berkata...

xpe..gelak la..
sbb ak pn dpt gelak kn korg..
dr awl ak da prsn..hikhik...
nsib la korg ade backup plan..wlaupn psl asal xmjdi..

elok ape mndi pgi..
kn sunat mndi pgi...allah suh..

aBoi berkata...

kah kah kah kah kah kah...
memang lawak habis.. tak baik ar korang pedajal leha..hahahahahaha

wanna @anak pak ndak bun berkata...

hahaha..korang nie mmg tak pernah kering idea..tak pe leha ko kena kat rumah..

aku blind date la sangat kat klcc ye lily..=D

LiaNa YuSoF berkata...

haha... xkesah la leha ko da tau ke xtau.. asal ko dpt dimandikan di pagi2 buta, tu da ckup meninggalkan kesan memori cinta luka... hehehe.. peace no war...

hehehe.. lek la dayah, ktorg kn mmg bgitu, tp yg ni je dahsyat 13 sket.. kalu ko dok ngn ktorg pon, ko pon akan di pedajalkan jgk.. jgn risau... hahahahahahaha........

LiaNa YuSoF berkata...

hehehe... a'ah wana, tu pon sama.. blind date haruk nama nye.... tp best kan??? hahaha....

sue. berkata...

HAHAHAHAHAHA....syg...sumpah kelakar..sampai hati korang..leha mandi pkul 2 pg..hahaha..syabas sbb berjaya walaupun dah kantol cket2..heee

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."