Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

23 Mac 2010

mCm pEngaNtin kE??

arini aku rasa xselesa ngn muka aku...
so, kol 2 td... aku g la cuci muka + make up blik....
da siap2..
pakai bdak.... blusher sket..(sket je...xtipu.. 1 lapis je.....)
pstu terasa nk pkai eyeliner sbb pg td aku xpakai..
rasa mcm mata aku xbermaya...
so, aku pakai kasi mata ni smangat sket...ceh...
da siap2 pakai la skit lip ice...
ok....siap..

da pkai tdung sume2...
(slalu make-up ni pas solat...tp arini saya bercuti....hehehe...)
aku pon kluar dr toilet...
bjln spt biasa..
smpai satu lorong...(bkn men lorong lg...)

ada sorg staf (lelaki)...
dia ni mmg time aku nk solat,
msti btembung ngn dia kuar dr toilet...

tp dia ni ok.. pemurah dgn snyuman...
mcm aku...hehehe...(prasan)
slalu dia tegur aku dulu... aku spt biasa...
senyum sesaje.....hehehe....

tetibe aku dgr dia ckp something...
aku xdgr... aku ckp la.. hah??
pstu dia benti jln.. pndg aku...
tau x dia ckp ape??

MAKE UP MCM PENGANTIN.....

hah?????? tkezut aku dgr...
ni 1st time org tegur aku....
sblum ni ada gak la yg tegur, suka tgok aku make up...
tp tu pompuan... ni lelaki beb...
aku yg ngh blur lg tkezut tros ckp,

MEREPEK JE....
dia pon blah ngn tersengih2 nye....
adoi...malu nye...
over sgt ke aku make up....
meh tgok ni....
over ke?? aku rasa mcm xmekap pon ye.....
tgok skli lg...xde kn.....biasa je kn....... kn..kn.........

hmmmm..........
soo....aku jd pelik..
dimanakah make up mcm pengantin yg staf aku katakan tu..
ke dia saje nk perli aku....
kalu puji tu, Alhamdulillah.....

6 ulasan:

aBoi berkata...

haha...nampak la jugak ko tu bermekap..
aku bedak pun malas nak pakai..lipstik apatah lagi..haha

NaNa YuSoF berkata...

HAHAHA....
ish... pkai la dayah...
skrg ni la nk kena get ready..
jdoh bole dtg ble2 masa je..
hehehe...
ni ajaran timah ea.... dia yg soh aku wat cam gitu... pstu sblum g keja, doa supaya dipertemukan jodoh...
ceh...ceh......
da gatal sgt da aku ni.....

dayah...aku xdpt komen kt blog ko la.. nape ek??

noradzlina.kamdani berkata...

kot dh lama si dia dok perati

NaNa YuSoF berkata...

hahaha....
xkn la kak azlina.....
nk wat pe dia perati kn saya..
saya bkn rapat ngn dia pon....
bckp jaoh skali....
ish...mrepekla...

zal88 berkata...

oo...
doa2 la sllu...
ape slhnye die perati kn kamu...
;-)

efa berkata...

sorang2 dh smpai seru.. alhamdulillah.. =)

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."