Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

24 Februari 2010

bUat pErtaMa kaLi...

smlm buat pertama kalinya..
aku pitam...
ish.... serius aku xprnah rasa mcm mana pitam..
pengsan jaoh skali la...

smlm ada training netball..
tp ni bkn la kali pertama aku join netball...
taon lepas aku ada gak join, dalaman JPN...
tp la ni utk luar...
lawan dgn agensi lain..
game nye sbtu ni...

tp disebabkan ape yg telah blaku smlm...
aku jd risau...
aku xtau nape aku ttbe bole pitam...
smpai skrg aku bingung lg...

pdhal, ktorg baru je warm up...
ade la lari2 skit.. lari pecut skit...
mcm biasa... mcm yg aku pnah wat dulu2...
dr aku form 1 lg...
tp smlm ttbe aku rasa xckup nafas...
pandangan jd cerah secerah cerahnya....
bdn ttbe xstabil...thuyung hayang...
org ckp kalu pitam, pndangan jd gelap..
tp aku sbliknya pulak...

mula2 aku ttbe rasa panic..
sbb aku rasa sluruh bdn aku panas....
pastu nafas rasa xsmpai..
salur nafas kt dada rasa tsumbat...
dada xselesa..
pndangan dr biasa ttbe jd lain...
telinga aku dr biasa ttbe jd kurg jelas..
mcm tu ke rasa org pitam ek??

aku cuba nk panggil akak team aku...
tp suara yg kuar mcm xsmpai.. aku sdiri xdgr suara aku...
da tu aku tros tjelepok lepas bpe minit dok bpaut pd pokok....
jtuh tduduk... aku gnggam je tanah... tkot pengsan plak...
time ni la ttbe aku jd takot...
takot ttbe aku abis nafas kt situ....
T_T

mula la aku tpikir mak ayah.. adik bradik..
kwn2....huhuhu....
byk kali aku istigfar.... tarik nafas pelan2....
lama aku tduduk kt situ...
akak2 team aku pndang je....
huhuhu

da bpe mnit baru kak "tut" dtg...
dia tnye aku ok ke x....
ntah, aku pon xtau aku ok ke x....
sbb nye aku xpnah rasa bnda ni....
aku rasa ada la 15 min aku duduk....
tarik nafas dalam2...

tp aku ni kn degil...
aku tetap main...
wpon dada terasa berat lg....
yela, penat je aku turun pdg...
tp aku dpt men sparuh masa dlm masa kedua....
tu pon xdpt lari sgt..
sbb nye pinggang aku sakit lagi...

oleh kerana kedegilan aku tu la..
mlm td pinggang aku btambah sakit...
la ni pon sakit lg...

ni lg satu hal..
aku xtau nape ngn pinggang aku ni....
dr kt 2 mggu ni..
sakit xilang2 lg....
nk g klinik, malas nk mnunggu...

aku slalu gak kena sakit pinggang ni...
tp slalu xsmpai smggu pon.
pstu ok blik...
nmpk nye aku kena gak g check...
tkot pape jd...
nnt tmbah lg trok pulak...
org ckp pinggang xle wat main...
ishhh....tkot pulak aku....

so, dgn itu...
aku telah menarik diri dr game sbtu ni....
aku tgok org len tu lg terer dr aku....
so, aku xkesah la sgt...

aku takat lawan dalaman JPN ok lg...
tp smpai nk kena lawan luar...
yg aku dgr smlm kena lawan SPA, SPRM, dan mcm2 lg...
rasa mcm aku ni xlayak pulak wpon jd simpanan..
harap2 akak "tut" phm la keadaan aku...

aku ksian sbb dia ckp xckup pemain...
wpon aku da ckp aku sakit pinggang...
xsmpai ati... so aku pon ckp la ok...
hmmm.... tu la... cari penyakit lg...

agknye aku da lama xbsenam...
pasni kena la slalu bsenam..
harap2 la kjdian smlm tu xde kaitan ngn pape penyakit dalaman..
dan harap2 la pinggang aku ni ok...

5 ulasan:

aBoi berkata...

ko ni buat takut aku je..
g la amik mc..g hospital..check betul2...

zal88 berkata...

tu la..
kn dh ckp,jgn main...huhuhu
insyllah,xde ape2 kot..

NaNa YuSoF berkata...

hehehe..
syg gak korg kt aku ea....
nnt aku g la..
skrg xde masa la nk g....
bos xde, so mcm xptot je aku pon xde....
nnt org cari...

wanna berkata...

lily..g klinik check apa yang patut..jgan biar mcm tue je..kita tak tau dalaman macam mana..bukan nk takut2 kan ko..tapi better g check..jgan degil ye yang..heheheh..insyaallah aku doakan ko okeh...

NaNa YuSoF berkata...

baik bos.....ngeh3....

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."