Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

05 Februari 2010

99 HaRi taNpa nAsi...

errmm....
pejam celik pejam celik...
kejap je da nk tamat 99hari....
huhuhu....

pd yg len tu,
jgn le tnye aku perubahan pd aku ye....
hehehehe....
malu nk ckp....
tp alhamdulillah...
stakat ni berat da xnaik....
turun pon tak...hehehehe....
dia dok maintain je..
okla kot...kih3..

ish...xdela...
aku lom timbang lg...
xtau la turun ke tak..

pngalaman spjg xmkn nasi 3 bln ni,
mmg la rasa prubahan skit..
xdela mcm gian sbb xdpt mkn nasi..
rasa biasa...
tp...... sgtla jeles tgok org mkn nasi..
n then, rasa geram ble tgok org buang2 nasi...
huh!!
dan spjg xmkn nasi ni....
aku adalah terkantoi.. tmakan sushi....
mmg masa tu tlupe sgt2..
i'm sorry.....hehehehe....
tp pastu xde da..
tu je la.....

pasni, aku nk kawal pngambilan nasi..
sbb ape,
org yg berdarah O mcm aku ni,
mmg xbole ambik karbohidrat byk..
xkira la..nasi ke...mee ke..roti ke...tepung ke.....
sbb mmg bdn akan cepat naik..
jd, sbg inisiatifnye,
aku nk kawal pngambilan karbohidrat...
pas 99htn ni, aku nk wat smggu skali...
pastu, baru la aku up kn sikit..
2 mggu skali ke... sbln 2kali ke...
tu nasi la... yg len tu aku xle janji le....
hehehehe....

hah....psal JM5,
aku start minum bulan pose taon lepas...
mmg ada prubahan... turun 5kg...
tp pastu aku stop...
bodo kn aku..
kalu aku troskn, msti aku dpt kurgkn atleast 10kg....
ish3...... sodih..
la ni JM5 da abis..
sbb da jualkn dulu kt mmber skotak...
t la, bln ni nk bli la kot...
tgok la cmne..

aku rasa kn,
berat aku xbpe nk turun sbb aku jarang exercise..
ade la jogging.... sbln skali...
dua bulan skali...hehehe....
bkn malas, tp xde masa....(alasan!!)

harap2, sblum bertemu jodoh,
dptla mrasa kurus...huhuhu.......

4 ulasan:

aBoi berkata...

doa ko yang last tu..
aku aminnnnnkannn panjang2... nak gak merasa..

NaNa YuSoF berkata...

hehehehe...
insyaallah....hehehehe.......
aminnnnnnn jgk...kih3

noradzlina.kamdani berkata...

adik..jodoh xmemilih sama de kite kurus atau montel..ia nye subjektif..tgk 1 of the bloggers tu en tunang dia siap mmg suka klu dia menchumel mcm tu...

NaNa YuSoF berkata...

kak noradzlina,
errmmm...mmg la kurus or montel itu 1 subjektif..tp bkn sume lelaki bole trima pompuan yg chumel2 ni.... kte nk rasa kurus sbb kte da penat rasa montel.... akak doakan la kte kurus ea....hehehehe..... mana tau time tu baru lelaki nk pndg...t da jmpe jdoh, bole jemput akak dtg mkn nasi minyak kte.....hik3...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."