Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

09 April 2013

Protokol Dan Penampilan Diri


Assalamualaikum.....

hai, hari ni lewat sikit update.... hari2 ko mengupdate liana oii... orang pon bosan nengok nya... hahahaha.... update je lebih, cerita tah hape2 je... hakhakhak.... xpe, blog aku... jadi sukasuki lah aku nak mengarut apa kan.... eh, melalut pulak..

ok, pagi tadi... aku ada taklimat.... sebenarnya, aku terlupa aku kena masuk taklimat.... hak3... naik2 dari beli sarapan aku dan bos punya (tengok2, rajin tak I beli breakfast untuk bos..), ada akak ofis aku, sama bahagian, tapi dia dok tingkat lain.. (pejabat TKP) call... teros tanya, "liana turun tak?" aku pon macam blur je..... huhuhu..... oooooo..... terlupa pulak, ada taklimat.. hahaha.... makan cepat2... lepas tu naik atas hantar claim, pastu baru turun dewan...

apa yang bestnya taklimat kali ni? serious, aku suka sangat.... kursus or taklimat macam ni yang aku suka pergi.. walaupun aku tak lah berpenampilan sangat... hakhakhak.... nama je PA, tapi............ ish3... (geleng kepala)...

taklimat ni menjemput seorang perunding imej.. En. Hafiz Mustapha...(nak tahu sila klik nama beliau) beliau ni sangat famous jugak dan dikenali... aku pernah sekali hadir taklimat dia sebelum ni anjuran puspanita... dan bila aku tau dia yang akan bagi talk, teros aku excited... hehehehe..... walaupun apa yang dia share tadi, dia pernah ceritakan dalam taklimat yang aku pergi sebelum ni..... takpe, boleh refresh balik kepala otak aku... yela, aku kan cepat lupa.. hahaha..

banyak petua2, cara pemakaian, cara penjagaan diri dan pemakanan yang dikongsi... pengalaman beliau.... best.... aku tak mengantuk langsung... gelak sesaja...... (En. Hafiz ni kelakar.. hehe) dan yang paling best, beliau ajar cara menentukan warna pakaian dengan kulit kita.... dan, En. Hafiz ada jugak share apa makanan yang orang perempuan takboleh makan banyak... ianya melibatkan alat sulit wanita... hihihi... nak tau? sila pm aku... hahahahaha....


tiba2 aku menggigil berdiri sebelah beliau... huhu

inilah dia En. Hafiz... tadi En. Hafiz cakap, kalau aku pakai tudung warna daun pada baju aku, lagi nampak menyerlah.... hehehe..

1 benda yang aku ikot cakap En. Hafiz ni, dia kata jangan pakai brooch  bawah dagu yang berjuntai2 tu... nampak buruk sangat... hahahaha... lepastu, aku teros takpakai dah... 

nanti, mintaklah bahagian latihan ofis korang buat taklimat or kursus macam ni.. dan panggil En. Hafiz ni... gerenti best!  

5 ulasan:

zal88 berkata...

sila share,pm plez..eh sape yg ptt pm ni..hehe

LiaNa YuSoF berkata...

hahahaha..... dgn ko, kena jumpa la.. baru aku bgtau.. hakhakhak...

Ifa berkata...

lili..! ak kenai dia ni.. tp kat ofis aku dia slalu dtg tuk tklimat 5s.. hihi.. memg lawok en.hafiz ni.. ayat glamor dia ' ofis mcm tmpt kucing branak..' .. hehe

pastu paling aku igt, lau dia dtg, peti besi ak jd tmpt simpan handbag dia. haha

zal88 berkata...

sape cik..tp ak cm prnh tgk muka die ni..

LiaNa YuSoF berkata...

moos : aahhh.. dia banyak terlibat taklimat 5S... dia ada ckp... hahahahaha.... ko tengok beg dia.. LV ko... dia ada mcm2 brand handbag ngn kasut.. mahal2 lak tu... hehehe...

yg bestnya, rasa best je berdiri sebelah dia, sbb dia wangi sangat... hakhakhakhak...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."