Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

10 September 2012

Adam & Hawa


baru lepas tengok Adam & Hawa.. ehhh... lupe pulak..... Assalamualaikum kawan2, teman2 semua.. hak3.. exaited yek sampai lupa nak bagi salam... hehehe.... 

actually hari ni aku sangat bosan.. taktau nak buat apa... biasalah... hari isnin.... tempat lain hari isnin sibuk terkejar ke sana ke sini.. tapi aku? hmmm.... rasa macam nak mintak pindah ofis la.... bukan tak best tau kerja sini.. best.. cuma nya.... aku rasa diri aku ni tak maju2 macam orang lain... kerja pon tak banyak... buat kerja yang sama..... kadang2 takbuat apa.. tu yang terlayan drama di pagi hari tu... hehehe... (kadang2 sampai terpikir, kalau aku kena transfer Sabah Sarawak pon aku tak kesah 'kot')

aku baru lepas tengok Adam & Hawa episod 5-8... orang dah habis tengok, aku baru terkial2 nak tengok kan... hahaha.... kat ofis ni kan ada orang rajin download cerita pastu share kat semua orang.. aku pon amek peluang la... awal2 aku dah request kat tokey downloadmendownload nak drama Adam & Hawa.. termakbul permintaan hamba... hak3... tapi tu la.. oleh sebab tokey pon sibuk nak layan permintaan orang lain, lambat sikitlah depa masukkan episod nya.. tak kesahla, janji masuk kan...hehehe..

ok, pasal drama ni... semua orang exaited nak tengok... sebab ada abang Aaron kita yang kacakbergayasangatensemlagimacho tu kan... hahahaa... tipulah kalau aku cakap aku taknak tengok Aaron kan... mestilah nak tengok... tapi, aku rasa lagi nak tau pasal cerita ni sebab aku dengar orang2 kata cerita dari novel ni best... aku takberkesempatan lagi baca novel dia.. tu yang nak sangat tengok drama nya.. dah call astro, nak subscribe mustika HD, tapi sampai la ni.... xdo! aku dah malas nak call, kita tengok je la berapa bil bulan ni.. kalau ada pertambahan rm20, memang nak kena maki la.. tengoknya xdapat, tapi kena bayar pulak kan... haissshhh... 

dalam drama ni jugak, aku suka nak tengok Nadia Nyssa tu.. aku sukalah lakonan dia.. dari dia berlakon dalam filem Cun lagi aku dah suka.. lepastu kat filem Jiwa Taiko pon aku suka... entah, kenapa ek... mesti ramai pertikaikan pemilihan dia sebagai Ain Hawani, tapi aku suka.. walaupun dia bukanlah secantik Erra Fazira, Lisa Surihani, Fasha Sandha, Fazura, dan ramai lagi pelakon yang cantik2 tu.. bagi aku dia pon tak kurang cantik nya.. eh salah, dia cantik.. bagi aku dia cantik, bagi orang lain aku taktau la kan..

oklah peminat2 drama dan novel Adam & Hawa, selamat menonton drama ni ye....



*suka sangat lagu Muara Hati - Dato' CT ft Hafiz tu*


15 ulasan:

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

Adam..adam.....

yana dayana berkata...

pas khatam novel ni (2007), terus psg niat nk cr husben mcm adam mukriz..dgn rela hati kawen kalo tgkap bsh dgn mamat semachoo adam mukriz...watak adam je taw..(bkn si aaron tu)

**dah 10x khatam, ngaji pn baru 3xjer**

LiaNa YuSoF berkata...

timah : udah2 le tu timah... adam tak sudah.. eh, nanti bagi nama anak adam mukhriz tau..(kalau lelaki) kalau perempuan..... ha, ko bg la.. aku bg nama lelaki je.. hahahaha..

yana : hahaha.. takpenah khatam novel smpai 10x, paling kuat pon 3x je...

Hustler berkata...

Ahhh... Tiz Zaqyah jugak yang santek.. wakakakakaka

LiaNa YuSoF berkata...

cantek, tp blakon takbest.. wekk.. :p

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

li2 : cdgn yg bernas li...adam mukhriz..so sweet..hehe

Hustler berkata...

Eh?? ada la dia berlakon besh.. citer drama tibi 3... yang dia tinggalkan anak dia gi belajo luo negara... lalalalala

LiaNa YuSoF berkata...

ade ke...?? ahh.. tetap xbest.. hak3.. :p

Hustler berkata...

Ada la... besh citer dia.... nnti aku searh tajuk dia..... nangis tgk.

LiaNa YuSoF berkata...

ko nangis tengok? alololo... hahaha

Hustler berkata...

Mesti la tak... wakakakaka... akak2 opis yang nangis... hahahaha...

tajuknye aduh sayang.

LiaNa YuSoF berkata...

cehhh.. ingatkn ko yg nangis.. hak3..

aku rasa penah tgok,tp tengok sikit je.. sbb citer tu mcm slow je.. ngantok..

Hustler berkata...

aku lau nangis, tak pulak la aku tampo pompuan pagi tadik.. wakakaka...

besh woo.. suwit citernyer... kihkihkih

LiaNa YuSoF berkata...

hahaha... pasal pagi tadi tu kan, wat aku ternganga kejap.. tp kalau pompuan tu dah maki2 camtu, tu je la makanan yg patot ko bg kan..hak3.. sampai skrg xpecaya ko seberani tu..

suweet sgt ke citer tu.. nanti aku tengok balik.. kalau rajin la.. hahaha..

Hustler berkata...

Hahahahahahahaha.... tgk keadaan la..... tuh tindakan luar jangkaan aku... kihkhikih... kena pulak pagi tadi, aku mmg sesungut... sengal2 jek kat belakang badan aku... tuh yang biler dengar dia maki macam tuh, aku pon cam tak caya jek aku lempang sedas.. wakakakaka

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."