Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

29 Mei 2012

Malam Tadi Yang Penuh Gelak Ketawa..


Assalamualaikum...

gila lambat aku update blog.. dah petang kala baru ada kesempatan... aku baru je habis kerja2 mengaudit kawasan ofis ni.. biasalah.. auditor tak bertauliah 5S.. ok, lupakan pasal 5S dan kepenatan aku sepanjang hari mengaudit.. aku nak cerita pasal kejadian malam tadi.. hahahhahahaha.. eh, tentiba gelak dulu.. hehe..

malam tadi, kami... yang bermaksud, aku, timah, leha dan moos telah membuat janji temu dengan member sorang ni.. yang sangat kiut dalam kelas dskb goten.. hahaha.. tak lain tak bukan cik suharti mohamad.. dalam kelas dulu semua panggil beliau mbak sue.. hehehe...

ok, jangan tanya aku mana gambar?? mana gambar?? sah2 la takdo sebab aku takdo kamera canggih manggih bagai.. ado pon kamera hp yang takbape nak canggih.. lagi la kabel usb pon takdo jadi aku malas nak amek gambar sebab kalau amek pon bukan boleh transfer ke pc... fuhhhh.. penat taip tanpa henti.. hahaha... gambar kat sue, sebab sue je ada kamera canggih.. hahaha..

kitorang sampai sebelum 8.30.. tempat kejadian adalah di the garden (kot) alamanda.. alamanda je la... xde tempat lain.. haha... dalam pada nak ke tempat kejadian tu, da terserempak dengan sue.. dan tentiba nampak seha!! hahaha... macam reunion pulak.. bertembung beramai2 di depan famous amos.. gosip2 sikit, pastu seha mintak diri... 

kitorang pon teros ke tempat yang dijanjikan.. bila tanya2, semua belum pernah lagi pergi makan kat situ.. dengar2 kata tempat ni boleh tahan jugak harga nya.. tapi takpelah, sebab baru gaji kan.. bila lagi nak merasa makan tempat mahal2 kan... hehehe

serius cakap, makanan memang mahal.. tapi takdelah mahal sangat.. rasa pon bole la.. dan yang kelakar, masing2 bukan tengok sangat makanan2 nya, heboh tengok harga makanan tu... hahahahahahaha..... siap cakap pasni kena puasa 2 hari.. hahaha...

restoran pon cantik, banyak bunga2... ada piano.. cantik lah! biasalah, first time pegi.. exited terlebih.. haha..

best sangat2 dapat lepak2 camni.. since masing2 semua dah duduk sendiri2.. kami sebenarnya dulu adalah rakan serumah masa dok putra damai presint 11.. dan bila ada kesempatan macam ni, jumpa2, makan2, lepak2, gosip2.. memang sangat best.. gelak2 ketawa2 tak ingat dunia, buat restoran tu macam restoran kitorang je.. hahahahahhaha... 

sempat ajar sue, kalau orang tanya bila nak kahwin, jawab je, BILA SENANG sambil buat muka slumber.. hahaha... actually aku dah praktikkan jawapan tu, dan ada yang sentap bila aku cakap cam gitu.. haha.. gasakla, sape soh tanya... hua2.. (ni timah yang ngajar aku..)

makanan yang paling sedap diorder adalah, nasi lemak leha.. siap ada rendang ayam lagi.. sume sudu dok tala kat pinggan leha je.. ada tu siap g order nasi lemak jugak padahal dah makan sepinggan grill chicken (kot).. (sape tu? sape tu? haha) nasib baik pinggan berat, kalau tak dah berlaga2 pinggan da.. dah la duduk meja kecik.. penuh meja.. hahaha..

dan kami juga adalah pelanggan terakhir yang keluar dari restoran tu.. hahaha.. bestnya.. bila kita dapat lepak lagi kawan2... seronok sangat.. gelak ketawa sampai keluar2 airmata, rasa macam nak terputus urat 'tut'.. hahaha... korang memang best dan kelakar..

thanks sue sebab sudi nak jumpa kitorang.. dan thanks sebab bagi gula2 besar tu.. huhu.. terharu sangat.. kitorg takde bawak pape pon bagi kat sue.. lepas ni kita plan wat benda lain pulak ea selain makan2.. hehe..



6 ulasan:

Cik TTK berkata...

wa.... bestnye..ade ngumpat aku tak?haaaa....

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

asal yg buruk je aku yg ajo ye..hehe..

sue. berkata...

hahahahahahahaha.....korang lawak gile tau....very made my night....thanks korang for everything...nnt kite keluaq lg na...

<3,
susuepekat.

sue. berkata...

hahahahahahahaha.....korang lawak gile tau....very made my night....thanks korang for everything...nnt kite keluaq lg na...

<3,
susuepekat.

LiaNa YuSoF berkata...

Yan : eh, rasa nya macam takde.. ada pun dok sebut nama2 member yg nak kawen taon ni.. hehehehe... ktorg xde ngumpat2 pon..

timah : tu bkn perkara buruk la timah.. justeru itu adalah ajaran yg baek.. hahaha.. jawapan yg sangat baek bila org dok2 tanya aku atau yg lelain bila nak kawen? bila nak kawen? hahaha..

sue : ok3.. t kita kuar lagi.. hehehe.. wat cam dulu, acara marathon dari karox, main bowling, tengok wayang kat alamanda.. hahaha.. alamanda taksudah..

Mrs mAmikO AbUrakOji berkata...

aku setuju...aku suke je acara marathon ni...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."