Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

28 Ogos 2013

Nothing Special...



Alhamdulillah... Allah bagi kesempatan buat aku untuk bernafas hingga ke hari ini... (28.08.1988-28.08.2013).. Tak ada apa yang istimewa dan tak ada apa yang nak dibanggakan, masih banyak benda lagi yang belum terlaksana... Aku harap Allah bagi lagi kesempatan untuk aku melaksanakan apa yang aku rancang dan impikan... 

tahun ni, tiada hadiah untuk diri sendiri... cukuplah aku dah berhabis beli 4 pasang baju raya tahun ni... adehhhhh... ni nafsu punya pasal la.. ke geram punya pasal.... hahahaha... thanks to my best friend Huda sebab bagi coklat.. tiap2 tahun dapat coklat.. best2... and thanks to all my friends yang wish melalui fb dan msj.... mak, makteh, along yang wish... amin.. amin.. amin ya rabb al a'lamin untuk doa2 korang.... 

27 Ogos 2013

Aidilfitri 2013


Assalamualaikum..

Nampaknya sudah 20 Syawal... cepatnya masa berlalu.... tak sedar langsung dah nak habis Syawal... lepas habis Syawal, habislah episod makan2 sampai taksedar diri... hahaha... serius kali ni ramai yang jemput makan2 kat ofis ni...

banyak kisah best takbest raya kali ni... cerita yang best dulu lah kan... hehehe... tahun ni masih berpeluang bergambar raya sekeluarga... tak macam tahun lepas.... tahun lepas aku merajuk sebab takde gambar raya sekeluarga, so tahun ni mak ayah tak kemana la selagi tak bergambar dulu... hahaha.. boleh camtu? pening mak ayah aku ni dapat anak kuat merajuk cam aku ni... (haruslah!)





dah selesai sesi bergambar, (gambar selebihnya kat bawah ye..) relax2 je dulu... tahun ni kami tukar plan.. ziarah kubur di hari raya ke 2... jadi raya pertama, kami pergi serang rumah nenek sedara dulu... xdelah banyak pon, 3 rumah je.. hehehe... mula2 rumah nekchik (sebelah ayah/mak) pastu baru rumah nek uda dengan neklong (sebelah mak)... ada kejadian takbest yang terjadi di rumah nek long.. tu sat lagi aku cerita part takbest ea... dah tu je... pastu balik rumah tak kemana dah... hehehe..

yang best, tahun ni aku dapat lagi duit raya... yeayyy... dah tua2 ni pon dapat lagi kan... seru bangat! hahaha.. takyah suka sangatlah kan... hahaha.. ntah2 tahun ni je aku beruntung.. tahun depan takde lagi... hehehe... xpela.. kalau dapat, aku terima... takdapat, pon aku tak kesah.. sebab aku kan dah mula bagi duit raya... eh, xdela baru, dari tahun 2009 rasanya aku dah memberi duit raya.. slow2 je dulu.. bagi budak2... tahun seterusnya, ada rezeki lebih bagi makpak sedara... tahun ni Alhamdulillah.. ada lebih, bagi kat nenek sedara pulak.... tapi amaun tiap tahun, sama je.. hahahaha.. gasaklah korang budak2... tunggu akak ko yang comel ni umur 30 baru duit raya korang up... ;p

lepastu raya ke 2 pegi kubur.. tahun ni pergi kubur kat Sg.Rambai & Bakri je.. lagi 1 (letaknya kubur arwah moyang2, nenek (ayah) tak pergi... lepas balik kubur, serang rumah pak uda pulak.. saja nak tengok rumah baru... hehehe... tahun ni ramai melawat pak uda.. hehehe.. sepupu dia yang tak pernah datang pon ada datang.... haa... lagi 1, sepupu2 mak ayah aku yang tak pernah datang rumah (kat durian tunggal) pon ada datang.. ish2.. aku pon tak kenal sebenarnya... hehehe.. aku ajak mak aku pergi rumah diorang... hmmm... harapan je lah mak aku tu... (ada sejarah lama ape tah.. aku malas nak amek tau... orang dulu2 kan selalu camtu.. gaduh2 sikit, masam mukanya makan tahun.... hahaha.. tapi sekarang semua dah ok dah..) adik beradik tiri ayah je takpernah datang rumah kami... hmmm... (tu pon aku tak kenal.. sebab semua belah2 johor)

ok, tu je lah part best.. hahaha.. masuk part takbest... raya kali ni aku tak pergi rumah sapa2 pon... kawan2 melaka, kawan2 putrajaya belum lagi.. tunggu open house je.. hehehe... kawan2 sekolah, ada jugak jemput, tapi aku ada hal.. haisshh... takbest betol.. tak kemana.. asyik2 balik kampung, dok rumah je... nak ajak beraya rumah sedara, kena bawak orang2 tua.. orang2 tua pon dah malas nak beraya dah... dok umah tunggu orang datang je...

hmm.. tadi aku nak cerita pasal kejadian 1 Syawal yang takbest tu kan... k, cerita dia macam ni.... kami pergi rumah nek long.. kami tu, adik beradik aku 5orang.. mak ayah takpergi. family makngah 4 orang.. pakngah tak pergi.. pak uda 1 family 5 orang.. makteh 1 family 5 orang.. pak uda bawak anak buah sebelah wife dia 3 orang.. so semua sekali ada 22 orang.. ramai tak? hahaha.. tu tak semua ada tu.. nenek pon tak ikot masa tu... masuk2 rumah nek long, pergi salam tok ayah dengan nek long.. dah salam2, nampak anak nek long, kami panggil dia pakteh.. dia ni belum kahwin lagi.. umur dia dah lebih 40.. 

makngah nampak dia kat dapur buat air, makngah saje usik dia... "tu lah.. orang suruh kawen, taknak kawen.. kan dah orang bujang kena masuk dapur buat air" kononnya bergurau.. tapi tone suara makngah tu pon..... agak sadis jugak lah... agaknya tu yang pakteh tu terasa... sebelum ni memang dah ada kejadian pakteh ni sound abg ipar dia pasal.... pasal ape taktau.. tapi abg ipar dia melutut minta maaf kat dia... taktau la pulak kejadian yang sama akan berulang... huhuhu.. 

dia punya marah tu, takboleh cerita... macam2 la dia cakap... semua yang ada, terdiam.. budak2 yang nakal kerja suka memanjat sana sini, teros terdiam, melekat tak bergerak.. makan taknak, minum pon taknak... makteh aku cuba reda kan keadaan.. pujuk dia, cakap yang kami bergurau je.. tapi dia, taktau lah.. mungkin sebelum kitorang sampai, dia dah marah kat sape2 tapi tak terluah.. kebetulan kitorang datang, kena lagi.. tu yang dihambur kat kitorang.. huhuhu.. nasib badan... nasib baik jugak, adik dia yang bongsu keluar reda kan keadaan.. kalau x, xtau lah ape jadi... takot dia siram air yang dia buat kat makngah... hahaha..

aku takdelah nak marahkan dia.. cuma, terkilan kot.. orang datang nak beraya kot... takpasal2 je kena saksikan amukan orang.. huhu.. memang sekejap je kitorang kat situ.. taksampai setengah jam pon...masing2 dah panas muka, panas hati, panas punggung agaknya.. tok ayah dengan neklong senyap tak berbunyi.. ada jugak suruh kitorang makan, tapi semua taknak makan.. minum pon, bape orang je yang minum..

pizin, adik aku minum air yang pakteh tu buat... lepastu bagi gelas kat aku.. suruh aku rasa... aku memang dah taklalu nak minum... asyik terbayang muka pakteh yang merah macam nak terkam kat aku je.. huhu.. tapi pizin ni suruh rasa jugak.. aku rasalah.... oklah, cuma kurang manis.. tapi adik aku cakap, ni air.... air ape ek? "air kemarahan" kot.. aku dah lupa lah apa adik aku cakap..... huhuhu... tapi sedap nau bunyi nye... hahaha..

masa balik, makteh aku salam neklong, nangis2 mintak maaf kalau buat pakteh tu kecik ati, aku tengok pon sebak... yelah.. takpasal2 je kan, orang raya suka2.. ni jadi lain pulak... keluar je dari rumah tu, masing2 semua bercakap, "memang tak lah nak datang raya rumah ni lagi" huhuhu.. sampai macam tu sekali... balik rumah pon dok bercerita lagi... dah sampai rumah, bercerita2 tu baru lah makngah menangis.. dia kata, ntah.. macam sedih pulak tengok nenek dengan makteh bergenang air mata... tapi dia kata dia tak rasa dia salah.. sebab dia kata dia bergurau.. pakteh tu yang tak boleh terima gurauan..

tu lah... sekarang ni takboleh dah tanya orang kawen tak kawen lagi.. isu sensitif tu... lagi2 yang umur dah lanjut.. kadang2 kita rasa kita bergurau, tapi bukan semua gurauan kita orang boleh terima... takpelah.. jadi pengajaran buat kami sekeluarga...

oklah.. layan lah gambar raya kami tahun ni.. takbanyak pon...



otw balik rumah nenek lepas sembahyang raya..

anak beranak.. adoi, mana dekya time ni?


 
 



kat rumah nekchik

di tempat ternakan itik ayah kat belakang rumah nekchik

itik2 ayah dapat sambutan... sekilo rm15.. sape mau? ^_^

rambutan ni makngah dengan pak uda yang kait.. aku tukang kutip.. ayah dengan pakteh tukang makan.. hahaha..

di luar rumah neklong

ketupat burung, pakcik aku buat... dia dok sabah, kemain tayat dia buat menda alah ni... siap ajar adik aku kakchik buat... hahaha..

kat rumah baru pak uda... yang kat sebelah aku tu, tu pakchik, cikgu yang mengajar kat sabah.. yang sebelah kanan, yang nampak perut je tu.. pak iwan... yang nampak kaki tu, pak uda... xde muka lak nak tunjuk... huhu..

21 Ogos 2013

Redha Itu Ikhlas, Pasrah Itu Berserah..


KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

awas! entry ini panjanglah sangat

Assalamualaikum...

haa.. pernah dengar tak ayat pada tajuk di atas?? hihihi... kalau pernah dengar, siapakah yang mengucapkan ayat itu?? siapa jawab betol, ada hadiah menanti anda... ^_^

oklah, mengarut je kerja aku ni kan... bos takde ni... jadi boleh lah buat hal sendiri kejap... hal ape nye? adalah... memikir pasal rumah (semalam perasan ada kebocoran pada saluran kat meter air kat luar rumah, pastu ada air meleleh kat situ.. nak kena report kat bph ni.. hmm..), pasal kewangan (esok dah gaji, jadi harus bukak buku kira2 la kan.. hahaha)... pasal kereta (kereta dah lama tak check.. tiba2 risau pulak) pasal hutang (ptptn tinggal 600 lebih je lagi.. nak bayar habis, tapi terlupa saman belum bayar.. adehh)... aishh.. macam2 lagi lah...

dalam pada tu, dok la google pasal kedudukan PA2 yang jaga 54 dan kebawah ni... takde pulak keluar apa2 info... maybe ramai yang berforum pasal ni kat fb dengan twitter kot.. aku kat ofis takdapat layan menda2 ni semua.. kena block.. waktu rehat je boleh.. tu pon tak sempat nak cari, sebab sibuk layan candy crush... hahaha... yelah, 1 jam itu tak boleh dipersiakan... kat hp takdapat main pon, yelah.. hp biasa2 je... hehe..

dalam dok google2 tu, terjumpa 1 blog ni.. blogger ni tulis pasal Untung Nasib Setiausaha Pejabat.. blogger ni pon PA jugak.. aku pon klik, dan baca luahan hati beliau... (entry beliau tahun lepas)



Yang sering diperkatakan :

1. untunglah jd p.a keja tak banyak...relax je...

2. untunglah jd p.a paling dekat ngan bos leh dpt APC tiap2 tahun

3. untunglah jd p.a elaun bukan main banyak lagi

4. untunglah jd p.a bos takde je mengular

5. untunglah jd p.a gaji beso....dapat naik 27 (yang ada diploma)


Yang orang tak tahu sebenarnya :

1. kerja tak banyak??? fine kerja tak banyak eh??? cuba kalau kitorang cuti....siapa yang nak ganti??? semua mengelat kan... alasan keja banyak... tapi tetap orang kata keja tak banyak... cuma aku rasa rata2 setiausaha pejabat yang ada, pandai dalam mengurus masa dan kerja.... kita tahu mana yg mana urgent mana yg tak sebab dah diajar waktu ambik diploma dulu kan.... kalau suruh ganti mcm2 alasan... tau pulak korang nak ngelat.... eh kata keja kitorg tak banyak kan.... baru mintak ganti sehari dua.... habis semua benda berterabur... jadual bos pun jadi ntah hape2..... tu lah duk kata orang keja tak banyak lg kan..

2. dpt APC tiap2 tahun??? cuba tgk balik setiap jawatan ada quota setiap tahun berapa yang layak untuk dpt APC kan.... memandangkan kat sesebuah jabatan or kementerian takde lah ramai mana setiausaha pejabat pun.... jd x mustahil lah tak lama mesti org yg sama dpt APC.....

3. elaun banyak???? banyak mana lah elaun kitorg tu... same je dengan jawatan2 lain pun... xde beza.... cuma kitorg ada elaun p.a ngan kalau yang bos baik dpt lah elaun trengkas.... tahu tak apa kegunaan elaun tu.... kitorg tak dapat elaun hp ke apa sedangkan time cuti pun bos akan sms or kita kena call or sms bos... tu semua guna duit sendiri tau.... bos g meeting ada benda urgent tak boleh nk call... terpaksa guna hp sendiri.... korg nak bayarkan ke bil hp kitorg??? hari cuti kitorg kdg2 tak serupa cuti pn.... kdg2 nak tido pun bos akan sms tanya itu ini... apatah lagi time kursus.... tp tetap lah orang kata takde keja kan....

4. bos takde je p.a mengular??? korang tiap2 hari mengular pernah korg tengok???? penah tak tengok diri sendiri kt cermin... manjang p.a hilang semua lah nk bising.... kalau korang nk tau time bos takde lah baru lah kitorg ada peluang nak settlekan hal peribadi... nak pergi bank... nk bayar bil.... uruskan hal anak....  time bos ada kitorg melekat kat bilik setiap masa takde pulak orang nampak kan.....  time bos takde lah baru kita boleh bercuti dengan tenang... itupun orang kata p.a suka mengular jugak... p.a yang breakfast kt meja... lunch kt meja... pernah nampak tak???? korg takper lah pukul 12 dah hilang pegi cafe... bahagia kan... kitorang time bos pegi meeting lah baru lah dapat nak g makan ke ape... so jangan lah terus2 nak cakap kitorang mengular ke ape check bebetul dulu..

5. dpt naik 27.....  sebab apa.... ? sebab kitorang ada diploma... memanglah aku tahu ada antara korg2 yang berjawatan tetttt tu ada diploma malahan ada yang ada degree tapi check lah dulu syarat lantikan jawatan korang... minima SPM kan...? jd tak payah lah nak dengki......  rezeki masing2.... walaupun dah dpt 27 korang tetap lah x boleh nak terima arahan kan.... kang kita arahkan buat sesuatu walaupun arahan tu dari bos cakap kita besar kepala....

ingat best ke jadi p.a ni??? terkurung je dalam bilik @ sangkar emas...
kalau jawatan lain untung sangat... macam cikgu.... 8 tahun dah boleh naik pangkat... EO ker atau apa2 yg 27 lah....

tapi pernah tak korang tengok untung nasib jawatan kitorang.... kena tunggu pencen baru lah dapat naik kanan.. korang kalau dah lebih 15tahun pun dah boleh KUP 22 kan.. pernah tak p.a2 bising????? nak tak korang rasa umur dh cecah 55 gitu baru dapat cecah kanan? hah itu lah realitinya jawatan SETIAUSAHA PEJABAT ni!

orang kata kitorang tak penting.. tp bila kitorang nak cuti susahnya nak dapat.. alasan takda sapa nak ganti…

bila kitorang takde kat opis pegi kursus ke apa, hp tak penah lah sunyi.. setiap masa berbunyi tanya itu ini.. file dekat mana... surat mana.... minit kat sapa… sedangkan semuanya korang boleh check dalam rekod surat, tp malas kan.... kerja leceh.... LECEH2 TU LAH YG KITORANG HADAP SETIAP HARI…

tak boleh hilang walau setengah hari.. tetap lah kena keji..
tapi bila kita mintak ganti, macam2 alasan yang diberi…
takde kerja, tapi tahu pulak korang mengeluh bila duduk di tempat kami…
kadang2 sebelum nak memperkatakan tentang org lain, cermin2 lah diri sendiri…

aku baca, aku rasa sedih pulak... kesian kan... aku pon PA jugak, tapi buat masa ni, belum lagi mengalami tekanan seperti ini.... yelah, aku kan PA Timbalan Pengarah Bahagian je.. kerja lebih kurang sama, ada keja, ada.. takde keja, buat kerja lain yang boleh hilangkan kebosanan... cuti, takpayah ada pengganti.. tapi tak boleh nak over sangat cuti nya... tang makan tu aku setuju sangat2.. meja kerja aku ni lah meja makan aku... breakfast, lunch.. hari jumaat je boleh jimba2 sikit.. tapi, kalau bungkus makanan, makan kat meja kerja jugak.. hehe.. tapi yang best, makan dengan geng2 la.. tapi hari jumaat je lah... hari lain, semua makan kat meja sendiri.. hehehe..

APC, alah.. aku baru kerja 5 tahun.. banyak masa lagi kan.. tapi Alhamdulillah, antara kami bertiga PA kat bahagian ni, member sorang ni dah dapat APC.. kira, orang nampak jugaklah PA tu layak.. hehe.. walaupun ada yang fight tak setuju.. tapi kalau kata Allah nak bagi rezeki tu, fight la macam mana pon, tetap dapat kan...

mengular, wat masa ni takde pulak aku nak mengular.. nak mengular pon, takde geng.. hahaha.. kat bahagian aku ni pegawai lagi ramai dari sokongan... sokongan pon ada geng2 diorang sendiri.. PA geng dengan PA je la.. selalu nya, kalau hari jumaat tu, adalah balik rehat terlambat sikit... tu pon bagitau bos siap2... hehehe.. kadang2 takbagitau pon ada.. tapi takdelah lambat sangat...

elaun, aku takdapat pon.. seperti yang aku kata tadi, aku PA timbalan je.. taklayak beb.. hehehe.. mula2 tu memang macam takboleh terima.. tapi.... dah 5 tahun kerja, dah lupa dah... tapi Alhamdulillah, dapat elaun trengkas.. okla kan... (buat tampung bil hp... hehehe)

naik 27, hmmm.. malas nak ulas... biarlah orang2 yang takpaham tu dengan dunia ketidakfahaman diorang... hahahaha... 

memang! memang tak berapa best jadi PA ni... tak kemana... tapi kalau diberi peluang untuk keluar dari kepompong, macam yang ada sekarang ni, KPSL ke gred yang lebih tinggi, mestilah nak ambik peluang tu kan... tapi bab tu aku belum fikir lagi... sebab bila aku fikir, dan mengutarakan apa yang aku fikir, banyak sangat versi2 jawapan yang tak meyakinkan aku malah menyakitkan hati.. hehehe... jadi, hold dulu.. tapi bukan taknak ea... 

selain tu, ada jugak buat perancangan atau lebih kepada angan2 nak bersara awal dan bukak bisnes.. bisnes apa? tak kisahlah, apa2 pun janji bisnes... itu hanya lah perancangan versi angan2... ikutkan, banyak benda kena fikir.. modal, marketing, lokasi, dan macam2 lagi lah.. 

ehhh... merepek lagi aku ni kan... hahaha..

last2, ape yang aku nak cari pasal kedudukan PA2 yang jaga 54 dan kebawah ni teros hilang camtu je.. nanti2 lah, bila senang aku google lagi... tapi bila pikir2, apalah nasib kita PA2 yang jaga 54 ke bawah ni...? hmmm... ingat, dah naik 27, dah takde masalah.. rupanya..... ramai yang dengki.. hmmm.... kami ni kalau tak jadi EO, jadi PA pool... jadi EO? jadi PA jaga sorang bos pon dah pening... inikan pulak........................................ hmmm... kalau x, jaga 2 bos.. 1 bos pon dah................................................... hmmm.. malas nak cakap... tak tau la benda ni khabar angin atau pun betul2 akan berlaku... mak pasroh.. huhuhu.. nampaknya perancangan versi angan2 aku perlu realisasikan.. hakhakhak..






KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

Jemput Datang Ke Rumah Terbuka....


Assalamualaikum....

eh... jangan salah faham ye... bukan aku yang buat rumah terbuka.... hehehe... tapi ni haaa...



jadi kepada semua warga Putrajaya yang tinggal berhampiran, mari beramai-ramai memeriahkan suasana Aidilfitri... hehehe.. eh, warga luar Putrajaya pon boleh datang... sila.. sila.... ^_^


p/s : hanya menyampaikan info... hehehe.. jangan marah haaa....

15 Ogos 2013

Biskut Raya Kegemaran.


Assalamualaikum..

dah petang2 ni, mengantuk pulak.. jadi, meh aku karang sikit barang dua tiga perenggan cerita... hakhakhakphuii.. ok, aku nak tanya, apa biskut raya kegemaran korang?? nak jawab, sila komen sikit... kih3..

nindia biskut raya pujaan hati aku..

Semperit / Dahlia

biskut ni, kalau dah pekena, aku memang takpandang kiri kanan depan belakang atas bawah dah........ ngap2 sampai lah, "eh, habis dah?" habis sebalang ko.... hahahaha... thanks kat huda bagi biskut ni.. dah aku perabih kan dah....

masa raya ke-2, ada pegi rumah pak uda mak uda.... aku jarang nak bukak balang kuih raya kalau tuan rumah hidang makanan berat... tapi, bila terpandang je biskut semperit, teros ambik letak atas riba sambil tengok tv... hahaha... lantak pi lah tak malu pon, umah pakmak sedara sendiri kan, nak malu apa... tapi mak uda buat versi pandan.. lebih kurang macam ni lah, tapi mak uda letak chocolate rice.. habis sebalang jugak.. tapi dalam balang tu memang dah tinggal separuh.. takleh salahkan aku lah.. hahaha... konon nak mintak lagi, tapi mak uda kata dalam balang tu yang last, habis sudah... alaaaa..... baru nak mintak topup... hakhakhak...



Semperit Pandan


tak lupa, biskut raya paling tradisional.. cewah, tradisional la sangat... hahahaha.... 


Tart Nenas


ni pon sama, kalau hadap tak toleh mana dah.... tapi kat rumah aku (putrajaya) takde la pulak tart nenas... dok terpandang kat kedai, meleleh je ayaq liuq... tapi dok pikir, 7 lagi biskut raya kat umah tak makan lagi, lupakan dulu hasrat nak beli tart nenas... huhuhu...



psstt : lagu raya kegemaran tahun ni, Hari Yang Ku Nanti dendangan Adira, Hazama & Dina Nazir... dengarlah.. pasti rasa nak menari2 sekali... kihkihkih.... (lagu ni tahun 2011 punya..)

14 Ogos 2013

Pagi Ni Minum Susu Je Dulu Ea....


Assalamualaikum.....

2 hari bekerja selepas cuti Hari Raya AidilFitri.. mood masih belum mari... nak kata seronok raya ni, tak jugak.. banyak benda yang jadi... yang happy ada, yang menyakitkan hati pon ada... tapi, nanti dulu lah... mood nak karang cerita panjang berjela pon belum mari lagi...

semalam, sebelum sampai ofis (dari Melaka) singgah kat gerai tepi jalan beli nasi lemak.. tengahari, makan bekalan dari mak... jadi aku taktau keadaan kat ofis ni, kafe bukak ke, madah bukak ke.. ada makanan ke... jadi hari ni, dengan yakin nya aku turun bawah ke kafe, konon2 nak beli breakfast laa.. tengok ramai org keluar dari kafe... sekali aku masuk, hanya kedai mamak je yang bukak.. cehhh... tengok, ada mee goreng dengan roti canai je.. orang pulak ramai.. aku pon.... malas lah.. pegi madah je la beli roti...

sampai kat madah, 1 roti pon takdo.... hmmm.... last2, amek susu, air mineral... dah.... jadi pagi ni, kita minum susu je la ye.... 

~ ofis sunyi lagi.. masing2 cuti sakan.. akak2 kafe pon cuti sakan... adehh.. kak, bila nak meniaga ni? huhuhu...

02 Ogos 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir Dan Batin...


KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

Assalamualaikum....

Hari ni, hari terakhir aku bekerja, maka blog ini pon akan bercuti mulai esok.... 

Oleh itu, terima lah kad ucapan raya yang tidak seberapa dari aku... Walaupun masih ada 5 hari lagi menjelang Aidilfitri.. hehehe... jumpa lagi lepas raya.... ^_^


klik untuk tumbesaran




KLIK CEPAT UNTUK BUAT DUIT!!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."