Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

31 Mei 2011

haL pOLy..

berita ni,
adalah berita semalam....
jadi nya, kalau sesapa tak baca lagi,
bolehlah teruskan pembacaan anda di blog ini ye....
kalau dah baca, nak ulang baca 7x pon,
I tak kesah..... hehehe...

Tempoh Kursus Diploma Bukan Teknikal Di Politeknik Dipendekkan

PUTRAJAYA :

Mulai tahun ini, tempoh pengajian bagi kursus
diploma bukan teknikal seperti perdagangan
dan hospitaliti di politeknik di seluruh negara
akan dipendekkan kepada dua hingga dua tahun
setengah berbanding tiga tahun sekarang.

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed
Khaled Nordin berkata ia sebagai salah satu tarikan
kepada golongan pelajar untuk memilih institusi
berkenaan sebagai alternatif melanjutkan pengajian
di mana ia akan dapat menjimatkan masa
dan wang mereka.

----------------------------------------------
Menarik tak cerita ni?
hehehe... ha, selebihnya baca kat sini ea...

saje je.. takde idea nak tulis....
hehehehe...

cuma nak bagi pendapat la....
bagi sesapa yang berminat nak memilih kursus diploma bukan
teknikal di poli,
akak korang ni mencadangkan,
pilihlah Kursus Diploma Sains Kesetiausahaan...
hahaha...
sebab apa?
sebab DSK BEST!!!!!

27 Mei 2011

haRap2 taK..

dah berapa hari ni aku rasa xsenang hati..
rasa serba salah...
rasa serba tak kena...

aku rasa aku dah wat orang terasa dengan aku..
even sebelum2 ni pon da banyak kali agaknya..
tapi kali ni, aku rasa bersalah sangat2...

harap2 aku sempat minta maaf...

tiba2 aku rindu waktu dulu2.....
T__T
sekarang semua dah banyak berubah...

aku harap dia tak terasa dan kecik hati dengan aku...
sebab aku sayang dia...

25 Mei 2011

Hmm... maKan je La....

Assalamualaikum...
haaa... semangat ni...
hehe....

pagi2 da bukak blog... hik3..

sebab, pagi2 aku da sikit hangen..
dah bape hari ni, aku tak masak dan bawak bekal ke ofis,
jadi nya, nak tak nak, kena la beli..
tak kan nak berlapar sepanjang hari pulak kan...
(pernah ke? hehe)

pergi Madah, alamak, ramai pulak....
takpe la.. pergi sebelah la pulak..
lagi pon dah 3 bulan gitu kot, aku tak gi kafe sebelah...
bunga2 je hati, jalan sorang2 gi sebelah..

sampai2 tengok, banyak nya makanan...
tup2 mata aku nampak tomyam..
hehe... ambik la, wat lunch nanti...
pastu dok bpikir, nak makan ape ni?

last2 aku ambik la nasi goreng dengan hati ayam..
eh2, ada kuehteow la... macam sedap,
jadi nya aku ambik la sikit, dalam 2 sudu gitu,
konon2 nak rasa la....

air pulak... hmm... tetiba tekak nak minum air sejuk plak pepagi yang mulia ni....
jadi nya seperti biasa, air kegemaran aku, nescafe jadi pilihan..
da sudah, pergi la bayar...
aku tengok je akak tu tekan2 kalkulator,
aku bukan nampak sangat pon...
sekali akak tu cakap..
RM9.30

Umang ai.. den boli chicken chop ko?
xdo raso ea.... den boli nasi goreng USA ko?
pon xdo raso ea...

huhu...
xpola... pasni kono rajin balik masak ni...

aku bukan berkira sangat pasal makan ni..
tapi kalau sedap xpe....
ni, aku tengah makan la ni....
aku rasa adik aku masak lagi sedap...
huhu...

xpela.. nak wat macam mana...
sekarang ni semua nya dah mahal...
jadi, makan je la........

24 Mei 2011

haRus cePat meNg'uPdaTe'...

fuhhh....
akhir nya sudah boleh mengupdate blog kt opis...
setelah sekian lama nya di block...

ok..
seperti biasa,
tiada cerita menarik yg nak dikongsikan..
sebab cerita menarik sudah berakhir beberapa minggu/hari yang lepas..
jadi, cik kak korang ni memang le tak berapa rajin nak menghingat balik
peristiwa2 lepas....

hari ni,
akan ada lawatan 5S kat ofis...
oleh pihak 'tut'...
hehehehe...
jadi nya, arini ofis memang cantik menarik tertarik kau memang cun la kan...
bersih je.... wangi je......
kalau hari2 macam ni kan bagus....
(haha.. macam tempat aku kemas hari2...)

harap2 dapat lah berita gembira untuk jabatan aku...
mudah-mudahan...
penat ni bekerja keras...
sepanjang minggu ni dan minggu lepas..
keja aku asyik ngadap dokumentasi je...
sampai pening nak termuntah aku tengok... (ok, aku tipu..)
dengan banyak nya masalah yang melanda aku sejak 2 menjak ni..
kadang2 buat aku tension...

hari ni, walaupun nervous..
takut2 auditor datang tengok tempat aku pulak...
sebelum2 ni tak pernah lagi diorang masuk bilik aku..
takat lalu depan je la.. tu pon aku da ketaq2 da...
hehehe....

harap2 hari ni audit berjalan dengan lancar dan jayanya....

08 Mei 2011

keMbaLi berSiaRan..

omak aii..
lama nye tak upadate blog ni...
da 7 inci punya tebal sawang dalam ni..
hahahaha....

actually, aku msih kat melaka..
balik kampung cuti-cuti...
berehat sebenar nya...
hehehe....

takde benda pon nak cerita..
kisah hidup aku pon takde yang menarik sangat..
sekarang pon tengah malas...
jadi, nanti2 la aku update cerita terbaru yoo...

daaaa...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."