Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

29 September 2010

seMakiN haRi seMakiN sibUk... HmMm...

hari ni, da msuk 20 Syawal...
sekejapan je...
xsmpai 10 ari, Syawal pon berakhir....

dan baru arini,
aku ada sdikit masa nk update blog ni..
xnk la nmpk berhabuk sgt..
hehehe....

hmm..
aku terasa, skrg ni..
aku xbyk masa utk diri sndiri..
kecuali ari mggu...

sejak 2 menjak ni..
ari2, aku kuar umh 7.15 pagi..
balik pon dekat2 7.30 petang...
hmmmmmmmmm... terasa mcm penat dah badan ni...

dan sejak ada bos baru ni..
okla.... xdela aku bosan xwat pape..
xdela org kata aku goyang kaki..
(pdhal mana ada aku goyang kaki....)

dlm mggu dpn,
bhgn akan wat jamuan raya...
dan aku terlibat sama...

sjak dok dlm kelab...
mmg mcabar betul...
aku kena byk bfikir...
lg2 nk gerak kan biro aku..
tp aku lom bincangkan lagi...
aku just listkan dlm pale otak aku ni...
minta2 la ape yang aku fikirkan ni, terlaksana.....

dan skrg, mmg aku kena byk bsabar...
sbnrnye, aku ni bkn la jenis penyabar..
tp sjak 2 menjak ni.. aku boleh kawal..
aku ni jenis panas baran jgk la..
(tp btempat...)
xdela mngamuk marah2...
just wat muka protes dan byk diam..
tp balik umh, cter gak la kt dak2 umh..
hehehe... konon nk luahkan prsn...

ingt pas abis aktiviti bln syawal ni,
aku nk cuti.. tp mcm xptot je..
cuti aku pon bkn byk lagi..
ada la dlm 14 ari kot...
konon nk simpan 10 ari bwk ke taon dpn..
yelah... kot2 ada pape benda penting yg memerlukan cuti..
hehehe...

okla... nk smbung keja la..
daaa....

20 September 2010

SaLaM SyaWaL...

hahaha...
da raya ke 11 haa..
baru nk update...
hik3...
biasa la.. kemalasan yg sgt teruk telah melanda....
pape pon..
pada sume kawan2 blogger..
saya nk ucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir dan Batin...
kalau ada entry yg wat u all terasa ati,
ampun maaf dipinta... hehehe.....

oh.... msih lagi dlm mood raya..
tp, rasa sgt malas bila nk kena msuk ofis ni....
smlm pon rasa xmo blik je..
almklumla... cuti lbih 10ari.. hahaha....

rasa mcm raya taon ni sgt best..
wpon pagi raya hujan..
solat sunat hari raya tetap pegi wpon hujan...
hehehe... sronok la raya taon ni..
tu yg xmo blik tu....

pagi pas blik dr msjid,
mmg mjadi kebiasaan 1 Syawal....
atuk akan wat tahlil skit sblum mkn....
sume bkumpul... wat bulatan dpn mknan...
hehehe... (dok bsila la...)
time baca2 tu, slalu prsn...
atuk akan sebak dan mnangis bila baca ayat,
selepas dia sebut nama2 ahli keluarga yg da xde... T_T

pas abis tahlil, sesi salam2 dan bermaaf2an..
yg xbest, mak ngn ayah xsmpai lagi..
mteh sekeluarga pon xsmpai lagi..
serta pak uda sekeluarga.. hmm....

xpela.. wpon diorg smpai lambat,
keadaan msih lagi gamat dan riuh rendah..
dgn aku, akak dan 2 org adik..
m.ngah sekeluarga..
atuk dan nenek..
plang, pcik dan p.iwan.....
shuhaida dan sakinah (anak m.teh)
kalu sume ada pagi2 raya kan best....
hmm... xpnah pon sume ada bila pagi raya..

okla,
tgokla gmbr2 raya kami...
tema ktorg, biru ala2 turqouise...


atok & nenek

bonda & ayahanda tersayang

kami sekeluarga

anak cucu perempuan

anak/menantu & cucu lelaki



gambar lain, kt next entry...... hehehe.....


01 September 2010

aKu daH 22 taOn..

tanggal 28 Ogos lalu..
(cewah...)
genapla usia aku 22 taon..
hmm... cepat btol masa berlalu....
da besar pjg rupe nye aku ni.. hehehe.....

sempena 22 taon..
cantik gak no tu.. hik3...
aku xdela smbut pon...
bulan puasa kn...
tp sbb no umur aku tu mcm best je..
22... jadi aku telah...
menghadiahkan sebijik kek kepada diri aku sdiri...
(sape plak yg nk bg aku kan.. diri sendiri je la....)
hahaha....

korg jgn terliur lak tgok kek ni.... hehehe...


slain tu,
aku turut mnghadiahkan diri sendiri..
sbuah telefon bimbit... wah....
eleh, sbnrnye enfon lama da problem...
leh la jd alasan nk beli yg baru..
(waduh.. nk2 raya ni, blanje bkn2 je....)
tp beli yg murah je...
asal bole kol & sms pon da ckup...
hehehe...

soryla, xrajin nk upload gmbo enfon..
lgpon enset murah je... hihi...
malu nk tunjuk...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."