Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

16 Julai 2010

MaaFkaN jiKa meMaNg kiNi, haRusKu tinGgaLkaN diRimU...

waduh2..
tjuk nk gempak siot... hak2...
(gempak ke?? xpon..)

ok, ni xdela nk tinggalkn sape2..
tp nk habaq..
mulai esok,
MAYBE.. aku xbpe nk update blog ni..
sbb nye, aku kena g kursus... dari 19-29 Julai 2010

da nk 2 taon,
baru ni dpt g induksi umum...
hmm... tinggal ni je la nk sah jwtn..
harap2 sblum Ogos taon dpn,
aku da disahkan jwtn..
InsyaAllah..

aku dan mmber PA yg lain,
iaitu Cik Naz dan Cik Huda...
akan bergerak ke Intan Kampus Wilayah Timur (INTIM)
pd hari ahad ini.. dlm tengahari kot gerak..
sbb check in kol 5-7..
huhu..
tp kn... awat aku xde prsn pape nk pegi ni...?

ade la rasa nervous..
sbb nye pegi sdiri..
ngn keta huda..
lagi satu, aku tgok jadual yg diberi,
start kol 8.30 pagi..
yg aku heran tu, bkn heran la...
nk tau sgt, xkn xde senaman pagi..
mcm Kursus Asas PA yg aku pegi dulu ada...
kt tmpat yg sama plak tu..
mmg jodoh melekat tol kt INTIM ni...
da nama pon intim...hehehe...

da tu, kalu ada snaman pagi,
msti ada en.Azami kn..huhu..
bkn ape,
aku suka dia ni..
mula2 jmpe je xbpe nk suka...
mana x nye,
aku, timah n wana pnah kena sembah pokok
sbb dtg lmbt..
pstu siap kena marah..
"APE MAAF2?? INGAT HARI RAYA KE??"
perghh.. bbulu tol...
tu kira baik ktorg mintak maap,
kalu tau nk kena tengking, xde makne nye nk minta maap ampun bgai sume...
hehehe...

xdela,
da xde prsn marah da kt dia..
suka... sbb dia kelakar...
ktorg suka ajuk ayat dia,
"dpt xdpt??" pergh.. ayat keramat ni..
hehehe...
eh.. ni da menyimpang jaoh ni...
sory2.. (exited plak... kursus asas dulu best!!)

tp la ni,
aku xtau la best ke x...
org kata best,
sbb leh jmpe ramai org..
dr kementerian lain,
sbb aku under jpa...
da le geram xdpt g yg under jbatan...
org jbatan pilih kasih... huh!!

ok2.. melalut lagi...
lg yg aku rasa mcm xbest nk g ni,
aku xtau nk ckp ape masa pengucapan awam..
korg rasa ape tjuk yg sesuai utk aku ckpkn masa tu ek?
waduh... nervous aku.. huhuhu... T_T
(dayah,seha n leha, bagi idea please...!!!)

ok, kalu g t'ganu ni..
msti ingat kopok lekor kn..
hehehe...
da ramai staf kt ofis ni...
dok ckp, jgn lupe kopok lekor ye...
hehe..
msalah nye smpat ke g mbeli belah tu...
hmmm....
insyaAllah, kalu smpat adela...
kalu x.............

eh, aku nk ckp psal tjuk kt atas tu kn..
hahahaha...
da byk tselit cter lain da...
sbnr nye nk ckp,
xdpt berblogging masa kursus tu...
yela, celah mana masa yg ada pon...
tp aku akan cari masa utk tgok blog kengkawan yg len..
sbb da mcm rutin kn..
ari2 bkk blog...
tp update nye idok... hehehe...
biasala tu.... xde cter....

12 Julai 2010

aLmK.. sUsaH nyE taG dR CiK sEha....hmmm

Anda seorang wanita yang hebat sekiranya.....

1. Anda mampu bangun semula walaupun telah jatuh berkali-kali
2. Anda tidak akan membazirkan air mata hanya untuk orang yang tidak penting dalam hidup anda
3. Anda tidak akan mengeluh walaupun diberi tugas yang banyak setiap hari
4. Anda tidak pernah berkira untuk mengeluarkan duit untuk insan tersayang..malah anda sanggup berkorban demi melihat orang yang anda sayang tersenyum dan bahagia
5. Anda tidak akan menunjukkan kesedihan anda dihadapan orang yang anda sayang
6. Anda tidak pernah rasa jauh dari orang yang anda sayang
7. Anda tidak ingat dah berapa jam anda tidur
8. Anda sentiasa bersederhana dalam apa jua keadaan
9. Anda sentiasa ingat bila kali terakhir anda mengucup tangan ibu dan ayah anda
10. Anda yang sanggup membaca ciri-ciri wanita hebat ini....

Sebenarnya anda semua adalah hebat.. kenapa??
kerana hebat itu subjektif dan orang yang minilai hanya manusia biasa..
hanya kita yang mampu menilai kehebatan diri kita sendiri..
Bagi anda yang hebat.. saya tag anda semua... sila tuliskan hanya 3 sahaja
kehebatan anda.. supaya anda tahu dan bersyukur dengan kehebatan kita
yang kadangkala kita sendiri tidak perasan..
sebelum anda semua jawab, izinkan saya jawab dahulu..
3 kehebatan saya....

► alamak... aku xtau le ape kehebatan aku.. kang aku ckp, korg kata aku prsn syok sndiri... tp xpe, ni yg kuar ikhlas dr hati aku.... sbb aku xrasa aku hebat... aku hanya manusia biasa....

1. aku bkn jenis orang yang pendam kemarahan.. kalau aku marah, hanya sekejap... sekejapan je aku da sejuk semula.. paling lama pon akan amek masa shari utk redakan kemarahan.. dan aku pulak xsuka ungkit balik atau orang lain ungkit balik apa yang dah berlaku.. adakah itu dikira kehebatan??

2. aku adalah seorang yang bersederhana... xperlu pakaian atau aksesori mahal... ckup skadar nmpk sopan dan sdikit bergaya... dan aku xpnah nk abiskn duit bratus2 smata2 nk kn barang atau benda yg mahal.. dan aku juga bukan seorang yang boros... adakah itu dikira kehebatan??

3. mengikut sjarah lama... hehe... aku seorang yg suka memberi... xkesahla dr segi apa.... wang ringgit tu hanya ikut kemampuan.. slain duit, aku xkedekut nk share ilmu... dr skola smpaila skrg... apa yg aku tau, aku akan share dgn org yg paling aku syg.. expecially mak.. dan adik bradik.... time study pon.. apa yg aku tau, aku akan share ilmu dgn kwn2... kalu btol2 xtau, baru la aku bg tiru je.... hehehe... tu pon dikira kehebatan ke??

ok, aku xphm sgt tentang tjuk ni... sbb tlalu subjektif..
kalu nk kira kehebatan luaran aku... aku bole kata aku ni....
hebat masak.... (ikot tekak aku le...hehehe...)
hebat bckp ble marah...
hebat jgk la masa skola dan poli dulu.. kira pndai la..
haaa...nmpk, aku xle ckp bnda2 ni..
nnt org kata aku syok prsn sdiri...
sbb bkn sume org bole trima diri kita..
yg tau, hanya diri kita je...
kalu ada kehebatan dlm diri aku di mata org lain,
aku bsyukur..sbb ada jgk org yg nmpk...
tp mcm aku kata td, aku xsehebat mana..
aku hanya manusia biasa, sama mcm orang lain.....

aKu yG taMak... hEheHe...

Assalamualaikum...

wah..ni ada cter mnarik ni...
mnarik ke??
hehehe...
meh2 dgr meh....

tanggal 10 Julai 2010..
(cewah... bertanggal2 pulak..)
aku n the geng..
sapa lg, dak umh la kn..
pergi membuang duit di gudang yg ngh wat sale kasut..
nk tau brand ape?
NOSE....

mula2 ingt xdpt pegi..
sbb xde sape nk tolong bwk...
huhu...
almaklumla... ktorg lom ada keta lg..
so, kami2 ni mharapla belas ehsan org...
hehehe..

mula tu mcm kecewa gak la..
xdpt nk bli ksut..
kata nye murah GILE!!
mau xgile.. RM10..
mana nk dpt kn..

dlm tghari kot..
dak efa tnye, nk g x kwn2?
ngn muka lesu nye ktorg mjwb..
nak la.. tp nk nek ape...?
ttbe dia ckp, pakwe aku nk bwk kn...
waaaaa..... mjerit ktorg..
hahaha....
suka gile tau..
ape lg, bersiap la...

gerak dlm kt kol 2 kot..
ktorg bkn nye tau tmpat nye...
harap ptunjuk yg staf n pakwe timah bg...
tu pon tersesat sket la...
termasuk kt jln klang lama....
hehehe....

tmpat nye kt bndar sunway..
KOT...hehehe..
dekat je ngn Summit..
tp lom smpai summit lg...
ada nmpk BH Petrol,
msuk kiri...
kt situ la kwsn gudang tu..
jgn tnye aku le.. mmg aku xingat nama gudang tu..
yg aku tau, sblh Sport Planet... (iye2 je aku...)

nk tau ksut ape yg aku amek..
eh, bkn amek.. beli.. hehehe..
tgok ni...


ni kasut yg aku paling suka.. not bad la... harga sbnr, RM 59.90.. tp aku byr, RM10.00 je beb!!



kasut ni pulak, harga dia RM53.90.... tp aku byr, RM10.00 jerk... jgn jeles....hehehe...


ni pulak, RM69.90.. aku xdela suka sgt, tp sbb harga dia RM10.00, aku sebat le.... hik3..




weee...~~ mcm bangga je dpt beli kasut2 ni... ish2, jgn blagak liana... cool....

jd makanye, 3 psg kasut aku beli... huhu... sgt tamak.. yela, nk beli kasut yg harga 60-70 tu mana la aku mampu..takat beli spsg mampu la.. tp kalu nk beli skali 3, bpeluh jgk la.. kalu kira2 blik, bpe agknye harga sume kasut2 ni?? bkn 50, bkn 100, tp rm30.00 utk 3 psg... berbaloi kn... hehehe...

best kn kalu dpt beli kasut harga murah... kualiti xkualiti tu, aku xmo ckp la.. hrap2 ksut2 ni tahan lama.. hmm... btmbh le koleksi kasut aku...hehehe.....

09 Julai 2010

HaRi iNi daN seMaLaM....

Assalamualaikum...

ni tajuk bkn psal lagu..
"hari ini kau dtg riang tersenyum buat ku senang..."
xde kena mengena langsung...
hehehehe...

hari ini aku kembali ceria slepas berduka smlm...
huhuhu....
nk tau nape??
ikuti cerita dibawah...
(cewah...)

smlm, tepat jam 6.55 petang wktu malaysia...(xkn indon plak kn..)
aku yg dlm keadaan blur dan kepenatan baru shj turun dr bas..
utk pulang ke rumah...
dlm beberapa langkah,
ttbe aku mcm tersentak..
"EH.. MANA PAS KEJA AKU??"

hmm... mcm2 hal la...
tgn aku ligat la bkk handbag... kot2 aku da msuk dlm beg..
time ni cool lg.. konon2 ada la bnda alah tu dlm beg..
tp, mmg agk mendukacitakan..
TIADA...
adoyai.. mana pulak ni....
aku da resah gelisah....

ok, yg hilang tu pas keja dan IC aku..
mungkin bg org lain, xpela....
g wat report, wat baru...
(ckp mcm mkn kacang kn...)
TETAPI..
nape aku rasa terkilan sgt..
sbb, IC tu adalah IC yg lom pnah ditukar...
kt situ ada alamat KL aku.. jd aku syg sgt2.. (bole ke gitu...hehehe..)
pastu, pas keja aku..
gmbr kt pas tu adalah satu2 nye gmbr aku yg elok..
dlm erti kata lain, aku bole puji cntik la..
hehehe..... jd tu pon aku syg sgt2..
dan.... ada nametag aku..
nametag tu aku baru ganti sbb dulu ilang jgk..
jd kt situ, aku syg duit aku nk wat nametag baru lak...
then pling2 xbest, nk wat ic ingt wat cmtu je..
kena byr denda wooo.... rm110.00..
tp aku kn keja kt jbtn ni, xtau la ada dpt diskaun ke..hehehe...
byk cekadak kn aku ni...hik3...

maka, aku jd xtentu arah la ble bnda2 ni hilang..
sbnrnye, aku mmg da agak tercicir dlm bas..
aku pon sengal xterus letak dlm beg pas turun dr ofis..
slalu mmg aku simpan terus..
tp smlm........... hmmm....

dan mlm td, adalah aktiviti gempur..
gempur ke putrajaya central..
g kt kaunter dia tnye kot2 ada driver yg tjumpe dan serah kt situ...
tp jwpn yg aku terima... TIADA JUGA...

lama jgk la dok kt situ..
pstu depa tnye ada tket bas x?
kalu ada bole cari bas dan driver yg bawak bas tu..
dan yg amat mendukacitakan lagi..
tau x,
hmmm.... kalu bnda nk jd, mcm2 hal bole tjd...
aku yg skali lg sengal...
hmm... malas nk cter..
nnt msti korg kata.. "laaa.... asal ko........."
xterckp agknye.. hehehe..

ok2.. aku ckp jgk la..
tp jgn marah2 lily tau... hahaha..
masa dlm bas tu...
aku main lipat2 tiket tu...
pstu.... nk bg cntik lipatan tu,
aku g koyak tket tu...huhu...
sengalkan saya??
dan paling cntik skli..
aku koyak, tol2 kt butiran2 tket tu...
no bas, stage brape, jam brape naik..
sume sudah ilek..huhuhu...
sdih hidup aku..
pstu tket tu bole plak aku simpan dlm beg..
ble org kt kaunter tu kata ada tket ke x,
aku ckp la ada... tp ble tgok tket tu,
adakah aku punye harapan??

ok, selesai cter aku yg smkin sengal..
berbalik pd cter td..
kt kaunter tu, puasla telinga aku ni dok dgr driver2 bceloteh..
"len kali tket simpan..."
"cmne bole tertinggal??"
dan yg pling teruk,
"tertinggal spender ke"
HAMPEH!!

kesian kt member, timah ngn leha..
depa snggup g blik amek handbag,
sbb mai td xbwk handbag..
ble tanye tket, opkos la dlm bag tu kn..
tp da bwk beg, tket nye.. huh!! mls nk ckp da..

pstu, aku decide g balai wat report..
ni lagi satu cter hampeh lagi .....(tut!!)
aku tau balai kt mana..
tp dak timah ngn leha kompius kt ne..
so dgn penuh hemah dan berbudi bahasa nye,
timah pon pegi la kt driver then tnye..
"pakcik, balai polis kat mana ea...?"

dan dgn kurg ajar nye...
pcik xsdar diri tu ckp,
"tu ha kt dlm tu.. kata nk g balai polis.. nk bwk la ni... byk tanye pulak... kang aku turunkan kt tepi jln baru tau... bla..bla....bla....."
agak.... agak kurang ajar ayat tu...
terkedu la member tu...
org ckp baik, dia bole ckp tu plak...
sdih member...

hangin gak la aku..
tp aku smpat mjwb..
"laa.. bertanya je.."
ish... nsib baik la dia agk berusia dr aku...
kalu x......... ish.. ish......ishhhhh.....

ok, ketepikan cter pcik bas NADI PUTRA yg kurang ajar tu..
cter di balai polis..
smpai kt pintu pngawal..
en.polis tu bertanye tujuan dtgnye kami ke balai polis tersebut...
aku pon ckp, nk wat report ic hilang..
nasib bek en.polis baik2 sume nye..
puas ati la ngn service yg diorg berikan...

dan hari ini..
lepas beli breakfast, msuk2 blik je..
org dr bhgn PRO call..
dia ckp aku ada hilang pas ke??
waaaahhh...... biar betul..
mcm xpercaya ape yg aku dgr ni..
"pas awk ada pd saya, ada orang hantar td..."
huhu.... rasa nk mnangis..
ALHAMDULILLAH....

sekejapan je aku da ada kt bwh tu..
g amek pas aku..
bkn men exited lg aku....
nsib bek org PRO tu xckp byk dan bg je....
hehehehe..
jd.. arini, aku happy la...

thanks kt kwn2 yg bsusah pyh...
arini nk blanje diorg mkn...hik2..
dan pd org yg hantar blik brg aku tu...
mmg nk ucap terima kasih byk2 la kt dia..
aku xtau sape.. kalu aku tau, aku nk peluk dia...
kalu prempuan... hehehe...
kalu lelaki..hmm... xpkir lagi... ngeh2..

hmm... harap2 pasni aku xcuai cmni..
mmg la bole wat baru..
tp aku da susahkan ramai org..
member2... en.zahar kt psentral tu..
rasa bsalah sgt..
td en.zahar tu call,
ckp jgn cuai lg...
huhuhu.....
baik encik.... saya akan ingt pesan encik smpai bila2...
terima kasih semua....

08 Julai 2010

bEsDay GurL..... dEkYa...

arini,
8 Julai 2010
genap 7 tahun usia adik bongsu aku...
iaitu...
NOOR ALIYA BINTI MOHD YUSOF
hehehe...

dia ni kata je drjah 1, tp bdn..
mcm dak umur 5 taon...
xde lekat pon gen akak dia yg 'chumel' ni...
hehehe...
harap2 xla...
meh layan gmbr adik aku yg kecik ni...
dia mmg suka bgambar..
ni masa dia umur 3 taon kot.. akak aku jhat g letak dia dlm periuk ni..huhu.....

posing konon... hehe....

suka kemam mulut dak kcik ni...

masa konvo along.. bunga tu pon da bsar sama dia...hehehe....

ni ada tarian kt tadika dia... da mcm org cina ke... org sarawak aku tgok...hahaha....

cuba tgok muka dekya.. dia mmg suka wat aksi2 keletah cmtu kalu bgmbr....hmm....

tgok, dia nk duduk dlm krusi baby tu... pdhal umur da 6 taon... ngengada tol...

masa ni hari jd dia taon lepas kot.. time ni aku xde... huhuhu......

ni la bdk kecik prsn comel ni....hehehe... gmbr ni dia amek sdiri... ntah ble tah dia amek aku pon xtau.... hahaha...

05 Julai 2010

saJe2 xDe keJa waT taG yG diCopY dR daK aBoi.. hehehe...

omak aii..
punye pjg tjuk aku..
buleh wat tjuk drama x agak2....?
wakaka....
(p/s:wakaka diatas tidak ada kena mengena dgn group wakaka yg msuk showdown 2010 tu ye... kdg2 org salah anggap...hmmm... aku xminat dee....)

ok2..
berbalik pd perkara diatas..
cewah...
aku terajin arini,
kerana sudah beberapa ari tidak menyiarkan apa2 crita...
hehe...

td aku bkk blog dak aboi ni...
dia ni mmber baikk punyee kt poli dulu...
(cewah... puji ni...)
dia kata, sape2 nk layan tag ni, layan la kn..
so, aku pon mlayan la kejap..
smntara xdo koje ni..
kih3....

(1) 3 Names in Your Inbox Cellphone and The Text
a. Bonda : Ok mak dah msj m.ngah tapi tak balas
b. Buddy Maxis : Xpe ar. Da mlm neh. (ni aku nk ajak farah g mkn, tp dia xnk la plak...xpela..btol jgk kata dia, da mlm....)
c. Along Lagi.. : Dia da suh mk ngah kol mteh amek die (along lagi tu sbb dia ni byk nau tkar2 no..so aku pon da konpius mana 1 no dia.. tu yg jd 'lagi' tu...hehehe....msj ni bkisarkan hal2 keluarga...hik3...)

(2) Your Main Ringtone
a. Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Part Chorus) - untuk sume call yg msuk
b. Bang Dollah (dangdut..hehehe..) - untuk dak2 umah jerk..
c. Nadiku (Piano Version) - untuk mesej

(3) What U Did At 12 Last Night?
ayoo... sudah tdo la.....

(4) Who Was The Last Person You Went Out With? Where?
Keluar ngn mak dan dekya, bersama2 jiran mrangkap member baeekk punye atau senang kata geng2 mak la..hehehe... cik biah ngn cik ju.. ktorang g nagoya kt melaka cntral, pastu g MC utk cari baju aku...hehehe..

(5) The Color 0f The 'Baju Kurung' You’re Wearing?
pkai bju colour.. purple..hehehe... my favourite colour..

(6) The Last Thing U Did
pick up call.. ada org call nk ckp ngn my boss... tp bos xde kt blik la pulak.. da 2x dia call...hmmm...

(7) 3 of Your Everyday Favorite Items
a. IC - ayoo..ni kalu xde, den xle msuk ofis woo... kdatangan, bkk pintu sume pkai ic...hmm...
b. beg duit - ni kalu xde, berlapar la aku...
c. baru la enset... - bkn la xpenting bg aku, tp xde sape pon aku nk tpon or msj slain family n friends.. kalu ada pakwe/husband baru penting kot... weee~~~ gedik..

(8) The Color of Your Bedroom?
hmm.. putih...kot..hehe..

(9) How Much Money in Your Wallet Now?
RM76.00... + posen2 sahaja

(10) How’s Life?
Biasa la... kdg2 ok, kdg2 happy, kdg2 sedih.. sperti manusia normal yg lain....

(11) Your Favorite Song?
ntah la.. lately ni aku suka dgr2 lagu baru.. pstu korek balik lagu2 90an.. tp lagu shahir tetap dihati... hehehe....pstu suka dgr lagu2 dlm cter Glee.. Run Joey Run & Total Eclipse Of The Heart.. senang cter sume lagu aku suka la...

(12) What Will You Do Next Weekend?
hmm...xtau lagi la... nk blik kmpg lagi ke... hehehe.. tgokla cmne.

(13) When Was The Last Time You Saw Your Mom?
Petang smlm, tepat jam 5.50.. mak, ayah ngn dekya hantar aku kt stesen bas alor gajah.. huhuhu.....

(14) Where Is She Now?
Kt rumah la kot... time2 cmni, kalu xujan, mak dok kt luar umh kot.. dok tgok pokok2 dia.. xpon dia mnjahit...hmm..

(15) When Was The Last Time You Talked To Your Parent?
Petang smlm... masa mak ayah hantar aku...

(16) Who Is The Last Person That Texted You?
Bonda tersayang....

(17) Where Did You Have Dinner Last Night?
Kat umah.. mkn lauk cik leha bwk dr kmpg dia..hehehe.. sdap...

(18) The Last Surprise You Got?
Member da g bli cincing tunang... hehehe.. suka nye aku... siapa tu?? jgn tanye.. rahsia... nnt ble ari nye baru gtau k.... xmo kepoh sgt..
(da ramai da member nk membina masjid.. huhu.... T_T pasni aku sorg2 la.... xde lagi member2 nk huha huha....)

(19) Last Thing You Borrowed From Your Friend/Family
skrg aku sedang memakai tudung cik leha bwarna purple.. hehehe..

(20) Who is Your Bf/Gf Or Husband/Wife?
hmm...ni yg malas nk ckp ni.... T_T

(21) What Do You Feel Now?
rasa nk mkn, tp segan la pulak... aku jarang mkn tol2 mngadap kt meja ofis aku ni.. kang ada org lalu.. bos kuar msuk ke... pstu bosan sket.. pstu rasa best nye kalu dpt dok umh smbil berehat2... haha..

22) Wanna Share With Who?
xde sesapa kot... org len pon ada keja nk dibuat.. kalu dok mlayan aku ni mmg xabis keja depa nnt....

(23) Who Knows Your Secret?
hmm.. wat masa ni aku xde plak share secret2 kt org.. kt kwn pon.... hmm.. mcm xde.. da nama pon secret.. sendiri simpanla.... hahaha....

(24) They Keep Your Secret?
Kalu ada rahsia antara aku dan sesapa sje.. diorg simpan la kot.. kalu x, aku nk wat cmne....hmm..

(25) Are You Angry With Someone?
hmm.. ada kot... tp bkn dikalangan family n friends.. org luar yg xde kena mengena dlm idop aku.. marah sket je.. bkn benci...

(26) What do you order at McD?
ha, ni mmg xdola... aku konon2 boikot la mcD ni.. tp kelmarin da terbeli dan termakan aiskrim sundae... hehehe... nyum2!! sdap..

(27) The Last Time You Felt So Sad?
ntahla.. slalu sgt rasa sdih.. aku ni suka tbayang benda2 yg bole wat aku sdih... dan benda2 sdih tu mmg aku xckup bersdia lg nk menerima nya.. ble tbayang je, kang meleleh la air mata aku ni... T_T (aku yg cengeng!)

(28) You are Crazy With....Colour?
uish.. aku suka la colour2 yg soft.. purple.. pink yg xbpe nk pink...

(29) Selepas Ini Tag Kepada Siapa?
Sesape yg rajin bukak blog saya ni...

01 Julai 2010

LeLaki.. mMg sUka cKp LepaS..

hmm..
pg2 da wat aku xde mood nk bekerja...
nk wat keja pon jd xikhlas..
ni gara2 mulut jahat..
yg mmg ckp, xde rasa nk jaga perasaan org...

ok, aku xdela marah sgt pon..
sbb aku ni jnis cpat sdar diri..
cuma geram sket je la...

smlm, aku n member pegi snamrobik..
yela, msing2 busy..
da lama xpegi melenturkan bdn...hehehe...
smangat jgk la wat smlm...

sblum turun ke bwh tu,
mmg da ada mulut2 gatal..
sibuk je... tanye2...
"senamrobik dlm dewan??" (smbil wat muka2 tsengih..ingt ensem sgt la...weekkk)
"bpe jam??" (smbil wat muka xphm...pdhal...!!)
dan pagi td...
dgn muka ceria aku dtg ofis,
disambut dgn sindiran paling sinis..
"bpe byk berat da turun??"

OMG!!!
geram xterkata..
rasa mcm nk sepak dinding je...

ptot nye bg la skongan..
ni perli2 plak..
tau la bdn aku xckup lawa n cun lg...
nnt aku da kurus,
baru tbeliak biji mata agknye...
(Ya Allah... jauhkan la aku dr prsn riak itu.....)

tp aku xckp sume lelaki cmtu..
sesetengah dr mereka yg xsensitif...
ckp sesedap hati...
aku takot esok bdn dia yg binasa..
xdela doa, tp.....
slalu nye bgitu...
kte xyah balas pape..
Tuhan tu Maha Adil..
tunggu dan lihat je la...

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."