Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

25 Februari 2010

ok, dsbbkan aku xde kojo..
meh aku tepek gmbo masa g bukit tinggi ngn gambang dulu...
ada lg gmbo yg aku tlupe nk tepek...
tgok je la ea...
smntara aku ngh rajin ni......
huhuhu....


dalam trak... dok bwk g nek atas bukit....

amboi...sopan mak dan anak dara...hehehe...

yg dok belah tepi, dua2 single lg....hahaha.....

cantik la gmbo ni.... suke....

omak aii...!! omak sapo la tu?? kih3...

ttbe ada org tinggi kt blkg....ngeh3....

hahaha...aku nyebok tol...ptot timah yg dok situ.....

org kata xelok gmbo bertiga..tp da terambik le.. hik3..

suke nye anak branak men air... ttbe ada org asing lak kt situ... aku la.. hak3...

LagU2 kOrea

arini...
adalah ari yg mbosankan..
maka dgn itu,
aku adalah tidak ado kojo...
g mendolod (download) lagu2 korea fovourite aku....
hehehe...

actually,
aku bkn nye tau sgt tjuk2 lagu korea ni..
sume nye aku pkai bedal.. asalkn lagu tu dr citer yg aku suke....
contoh nye,
citer my girl..... autumn in my heart.... winter sonata..
(wat masa ni, ni je citer yg aku suke dr byk2 cter yg aku tgok....)

sesapa yg ada tgok citer2 korea yg best2,
slain 3 citer di atas,
gtau la aku...
aku suke sbnarnye tgok citer korea ni...
tp xde masa je...
alasan!!

24 Februari 2010

bUat pErtaMa kaLi...

smlm buat pertama kalinya..
aku pitam...
ish.... serius aku xprnah rasa mcm mana pitam..
pengsan jaoh skali la...

smlm ada training netball..
tp ni bkn la kali pertama aku join netball...
taon lepas aku ada gak join, dalaman JPN...
tp la ni utk luar...
lawan dgn agensi lain..
game nye sbtu ni...

tp disebabkan ape yg telah blaku smlm...
aku jd risau...
aku xtau nape aku ttbe bole pitam...
smpai skrg aku bingung lg...

pdhal, ktorg baru je warm up...
ade la lari2 skit.. lari pecut skit...
mcm biasa... mcm yg aku pnah wat dulu2...
dr aku form 1 lg...
tp smlm ttbe aku rasa xckup nafas...
pandangan jd cerah secerah cerahnya....
bdn ttbe xstabil...thuyung hayang...
org ckp kalu pitam, pndangan jd gelap..
tp aku sbliknya pulak...

mula2 aku ttbe rasa panic..
sbb aku rasa sluruh bdn aku panas....
pastu nafas rasa xsmpai..
salur nafas kt dada rasa tsumbat...
dada xselesa..
pndangan dr biasa ttbe jd lain...
telinga aku dr biasa ttbe jd kurg jelas..
mcm tu ke rasa org pitam ek??

aku cuba nk panggil akak team aku...
tp suara yg kuar mcm xsmpai.. aku sdiri xdgr suara aku...
da tu aku tros tjelepok lepas bpe minit dok bpaut pd pokok....
jtuh tduduk... aku gnggam je tanah... tkot pengsan plak...
time ni la ttbe aku jd takot...
takot ttbe aku abis nafas kt situ....
T_T

mula la aku tpikir mak ayah.. adik bradik..
kwn2....huhuhu....
byk kali aku istigfar.... tarik nafas pelan2....
lama aku tduduk kt situ...
akak2 team aku pndang je....
huhuhu

da bpe mnit baru kak "tut" dtg...
dia tnye aku ok ke x....
ntah, aku pon xtau aku ok ke x....
sbb nye aku xpnah rasa bnda ni....
aku rasa ada la 15 min aku duduk....
tarik nafas dalam2...

tp aku ni kn degil...
aku tetap main...
wpon dada terasa berat lg....
yela, penat je aku turun pdg...
tp aku dpt men sparuh masa dlm masa kedua....
tu pon xdpt lari sgt..
sbb nye pinggang aku sakit lagi...

oleh kerana kedegilan aku tu la..
mlm td pinggang aku btambah sakit...
la ni pon sakit lg...

ni lg satu hal..
aku xtau nape ngn pinggang aku ni....
dr kt 2 mggu ni..
sakit xilang2 lg....
nk g klinik, malas nk mnunggu...

aku slalu gak kena sakit pinggang ni...
tp slalu xsmpai smggu pon.
pstu ok blik...
nmpk nye aku kena gak g check...
tkot pape jd...
nnt tmbah lg trok pulak...
org ckp pinggang xle wat main...
ishhh....tkot pulak aku....

so, dgn itu...
aku telah menarik diri dr game sbtu ni....
aku tgok org len tu lg terer dr aku....
so, aku xkesah la sgt...

aku takat lawan dalaman JPN ok lg...
tp smpai nk kena lawan luar...
yg aku dgr smlm kena lawan SPA, SPRM, dan mcm2 lg...
rasa mcm aku ni xlayak pulak wpon jd simpanan..
harap2 akak "tut" phm la keadaan aku...

aku ksian sbb dia ckp xckup pemain...
wpon aku da ckp aku sakit pinggang...
xsmpai ati... so aku pon ckp la ok...
hmmm.... tu la... cari penyakit lg...

agknye aku da lama xbsenam...
pasni kena la slalu bsenam..
harap2 la kjdian smlm tu xde kaitan ngn pape penyakit dalaman..
dan harap2 la pinggang aku ni ok...

22 Februari 2010

HaiWan & zOdiaK??? keNa mnGena kE??

sblum aku mulakan ape2...
nk minta maap le kt tuan punye blog...
ADLINDAMIA.. (sila klik kalu nk baca...)
sbb copy paste je entry dr blog anda..hehehe..
tp ada crite disebalik nye...
aku nk crite skit masa skola menengah dulu....

aku nk gelak ape tau..
ada ke byk2 haiwan,
aku nye penyu....
hahahaha....

tau nape aku gelak?
sbb ada kisah disebalik haiwan yg bnama penyu itu...
tp penyu yg aku nk crita ni bkn la haiwan.. ish3...

ok, singkap blik dr blog di atas,
haiwan & zodiak aku adalah penyu....

PENYU

Sikap lemah lembut dan baik hati
memang ada dalam diri kamu.
Namun,ada sesetengah pihak agak kurang senang hati
dengan sikapmu kerana kamu sering menilai kehendak
dan keinginan orang lain
hanya berdasarkan perpepsi pemikiran diri kamu sendiri.
Walau bagaimanapun kamu adalah seorang teman yang baik
dan tidak bersikap seperti 'talam dua muka'

adakah betol fakta diatas?? kamu2 la yg tentukan ye....
hehehehe....

tp crita aku ni xde mngena dgn fakta diatas...
(ok, kamu semua jgn pening2... troskan mbaca...hehehe...)
tp nk crita psal, seorg lelaki (sbaya..)
masa kt skolah dulu.. masa form 2...

aku di'kenen'kan (bole pkai ke pktn ni?) dgn sorg dak lelaki..
yg pndai2 ni kwn2 aku le....
bole ke diorg ni pndai2 je psangkan aku ngn budak ni sbb nye......
aku ngn dak ni terlanggar bahu kt dewan skolah...smpai aku nk tjatuh..
(pdhal dak tu yg ptot jatuh sbb aku lg bsar dari dia....huhu)

nk dijadikan crita, kwn2 aku tnmpak pulak..
smpai2 kt diorg, sume dok tersengih2 mcm bdk jahat..
aku yg xtau pape ni tnye le..
pahal korg sengih2 ni.......??

rupe2 nye dak2 ni da ada rancangan jahat lg nakal...
dan start aritu, pntang aku tserempak ngn budak laki tu,
sakan dak2 ni nyakat aku...
dan yg aku xphm, nape kwn2 aku panggil dia PENYU??
pdhal nama dia sdap sgt...
uupppsss...xle bgtau le...rhsia...hehehehe....

kwn2 aku ckp, muka dia ada mcm penyu skit....
hahahahahaha....
bole pkai ke alasan tu??
ksian dia....ade ke ckp muka cam penyu...
xpatot sungguh...

tp nsib baik la si penyu tu dok kt skola tu smpai form 3 je..
sbb form 4 dia da msuk skolah asrama... yela..dak pndai la kata kn...
lg satu, yg wat aku geli ati je sntiasa,
pndai kwn2 aku ni ye... sume psangan2 'prsn' diorg tu sume nye dr kelas yg pndai2...hahaha... xbole blah btol...
tp start form 5, ktorg amek je dr kelas mana2 yg rasa2 sesuai.....
dan psgn baru aku pas PENYU xde adalah tidak ensem mcm diorg punye.... TAK ADIL!!
hahaha...mcm bdk2 btol...
tp pe salah nye...saje2 nk tinggal kenangan masa skolah....
mmg tggl kenangan pon..

mmg keja gile ble kwn2 aku nk msing2 bgmbr ngn psangan masa hari terakhir sblum SPM bmula...
keja gile kn...... mmg gile!!
malu btol masa tu... xyah ckp le...
diorg best la sbb psangan diorg ensem2..manis2...pndai2....
aku punye???????
bole laaa.....
T_T

19 Februari 2010

maJLis mEraiKan........

hmmm....
td, btmpat di Bilik Mesyuarat 1 BTM..
kami telah mengadakan majlis perpisahan...
utk Kak Liza... EO ktorg..

pagi2 td aku dok nolong...
mcm merewang la pulak..
hehehe...
tp best..
mcm2 ada...
ada mee rebus... nasi goreng...
karipap...murtabak.... kek SR pon ada....
buah2...

rasa sdih la pulak td dgr ucapan Kak Liza..
dia mnangis spjg berucap tu..
sebak.......T_T

kalu nk tau,
Kak Liza ni....... biasala...
nama pon EO...
tnye la kt mana kementerian or jabatan pon..
ble ckp EO je msti ramai xbpe suke..
lg satu CC... msti la ramai xsuke..
sbb diorg kn org lama...

tp bg aku...
ni pngakuan jujur dan ikhlas tau...
Kak Liza ni baik sbnrnya....
byk da bntu aku ngn PA n pgwai2 kt BTM ni...
kalu xphm pape, tros tnye dia...
Kak Liza ni pulak jenis,
kalu kte xtau...dia pon xtau,
automatik tros kol pihak bkenaan..
contoh mcm JPA...
fuuhhhh... kagum aku ngn kak liza ni..

tp adatla...
nama pon org lama...
mstila byk bising...
pas ni sunyi la kalu kak liza xde...

dan sape pulak pngganti N27 kt BTM ni..
hrp2 org tu ok la...

17 Februari 2010

aDe seSapE taU??

huhuhu...
aku ngh mnahan sakit sbnarnye...
da kt smggu ni..
ade sesape tau dan boleh bgtau aku kenapa....
kenapa pinggang aku sakit??

ok2... msti ada yg akan ckp,
"g la klinik..check..."
aku da tau da jwpn tu....huhuhu...

aku agkla...
ni msti sbb aku dok angkat brg masa pindah umh...
tp sblum angkat brg da sakit daa....
ke sbb ble aku da start mkn nasi blik...
hmmm...bole pkai ke sbb tu?

tp aku ckp btol ni...
sakit sgt...
kt belah kanan pinggang..
nk duduk sakit.. nk jln pon sakit..
tp ble baring xbpe sakit sgt..
huhuhu...
da le ngh peot ni...
dok blwn2 plak.. prot ngn pinggang...

ade sesape x bole gtau cmne nk ilangkan sakit ni....?
tolonglaa... xtahan daa..
rasa nk nangis je....
T_T

12 Februari 2010

sLamaT taHun BarU ciNa....

hehehe...
wpon aku bkn org cina...
nk gak ucap slmat ari raya kt org2 cina..
ade ke org cina bkk blog aku ni?
kih2...

sbnr nye exited nk blik kmpg...
hehehhe....
ok,
slmat bcuti, slamt pulang ke kmpg dan slmat pulang kembali ke kota....
da abis cuti jgn malas nk g keja pulak...
(pesanan utk diri sndiri..)
hehehe...
daaaaaa..........

11 Februari 2010

mEngimBau..... keNangaN LaLu......

hmmm... tjuk nk gempak sey....
hehehe....

sblum aku ada byk keja nk kena wat...
atau sementara aku ngh free ni...
(sama je la mkna nye tu....hehehe...)

smlm... tbe2 je aku tkenang.....
tkenang masa kcik2 dulu...
ntah nape... tbe2 je..
dok bpikir.. dok mrenung....
rupe2 nye xbyk pngalaman yg best2 masa aku kcik dulu..
xde bnda pon yg bole diingat dan diceritakan...
rasa mcm khidupan masa kcik tu..... rugi.....
bole ke ckp cmtu..ishh3...

mksud aku bkn la khidupan dulu tu mrugikan..
tp rasa mcm aku ni xamek pluang utk wat kehidupan aku tu mcm satu pngalaman yg manis dan bermakna..
yg boleh aku ingat....boleh aku kenang spjg hayat aku....
hmmmmm....nape aku ttbe rasa cmtu...

dan smpai skrg pon, aku blom lg rasa satu pngalaman yg boleh aku kata..
sgt mbanggakan la... ishhh..nape ngn aku ni..??

dulu masa aku kcik2.. aku ni kira degil jgk la..
tp bkn kt umh... kt skolah...
kt umh aku baik je... adala nakal2 skit....
kira mcm aku ni ada byk pwatakan..
kat umh lain... kt skolah lain...
smpai la skrg ni.. kt umh lain..kt skolah lain...kt poli lain... kt ofis pon lain... ngn family lain..ngn kwn2 lain...
(mlainkan kwn2 rapat yg da phm prangai aku...)
lain yg cmne tu?? ntah..aku pon xdpt nk tafsirkan....
aku sdiri xphm..huhu...

kalu boleh, aku nk ada 1 je pwatakan...
utk sume.... xnk rasa hipokrit.. xnk buat2 sopan....
aku nk jd diri aku yg sbnr nye....
tp boleh ke aku? sbb dr kecik lagi aku da wat cmni...
ble pkir2 blik... bkn la aku nk hipokrit ke ape...
xkn la aku nk bperangai yg sama..
kt umh ngn kt ofis... ish..xbole la...
kt umh aku ni byk ckp...
kt ofis aku kurg ckp skit...
bbeza la.... ishhhh....ape yg aku mrepek ni....

msa kcik dulu aku kira mcm budak yg jarang wat msalah...
kt umh dan kt skola...sama je...
cuma, prangai je la..
kt umh xbpe brani nk degil2 sbb mak garang..
kt skola la tmpat aku nk tunjuk prangai..
tp xdela mlampau sgt...

masa skola rendah, aku pnah bgaduh ngn dak2 laki kelas aku..
siap btumbuk sepak terajang lg..
bayangkan la aku kena tumbuk sepak terajang ngn budak lelaki...
dulu masa kcik mana tau beza..
gaduh je msti berwrestling...
da bsar ni baru tpikir..
ganas jgk aku masa kcik dulu..
bkn sorg dua je aku gduh dulu..
ada la 5 org... bdk2 ni mcm da xkesah..
diorg ingt aku suka agknye men tumbuk2 tu..
sakit tau x........
asal men ejek2 skit, mula la...
blik umh tgok bdn lebam2...
nangis2 jgk.. tp masa kcik kn..
mana pkir n heran bnda2 ni.. agresif jgk la...

tp ble da msuk skolah mnengah,
aku slow skit... da kurg ckp..
da xbyk suka2 sgt..
happy2 ngn kwn2 tu biasala..
time ni baru la aku rasa mcm hidup skit...
sbb kwn2 sume best2..
kami 10 org,
sume memahami...
blaja sama2...
bsaing pon sama2...
sronok la time ni...

hmm... yg ni pngalaman pahit dlm idop aku...
aku xpnah rasa tkot mcm ni spjg hayat aku...
rasa mcm jntung ngn hati ni nk pecah..
masa SPM... aku da amek pon paper Pendidikan Seni...
tp ble nk amek paper Ekonomi Rumah Tangga,
masa ngh study buku ERT,
aku dok la belek2 slip yg ckgu bg utk msuk exam tu...
dok perhatikan ejaan nama aku...
bape subjek yg aku amek..wpon da tau...hehehe..
pstu ttbe mata aku tbenti kt no.ic...
dok tenung...lama sgt...
pstu pelik sorg2..
nape mcm lain je no.ic aku ni.. pastu wat bodoh je..
da lama skit, ttbe aku rasa xsedap ati...
tgok blik slip tu... eh....mmg lain la..
nk sdap kn ati, g la amek ic..
nk tgok.. ble da tgok....
sah!! mmg sah!!
no ic aku salah....
sptutnye 880828-04-5048
tp kt slip tu 880828-04-5084
nmpk beza x??

bg aku, ni la kcuaian paling bsar yg pnah aku buat spjg hidup aku...
mmg aku kutuk kaw2 diri sdiri masa tu..
byg la...baru amek 1 paper... nk pkir lg 8 subjek lg yg nk kena amek...
senang bontot ko nk duduk amek exam tu....
xde deee..... aku asyik nangis je...
nangis smpai mak aku pon xtau nk wat ape...
mak pesan satu je.. lupa kn dulu problem ni.. wat mcm xde pape... huhuhu.....

kira aku tabah jgk la hadapi bnda2 ni...
wpon kdg2 rasa give up..
turun naik KL nk settle bnda ni semua..
(masa tu da pindah melaka)
pegi sdiri..xde mintak tolong mak ayah pon.....
sanggup wpon aku ni bkn la brani sgt..
pegi kementerian..
tumpang rumah org..
nsib baik ada mngah yg dok putrajaya...
dan korg nk tau ble aku dpt sijil SPM yg telah dibetulkn no.ic nye..
smggu sblum interview ngn SPA,
kira da abis sem kt poli..
dr thn 2005 hingga 2008..
kt 3tahun...
kt 3tahun ni la ati aku xtenteram...
agk nye sbb ni la prangai aku berubah hmpir 80%...

tp Alhamdulillah...
dlm keadaan mcm tu pon,
aku bjaya jgk dpt smbung blaja..
wpon kecewa sgt xdpt msuk universiti..
aku mnangis lg ble aku dpt tau aku xdpt U..
pdhal masa tu hmpir sume kwn2 aku dpt U..
ada yg smbung matriks...
tp aku bsyukur sgt2..
dpt smbung Poli kt PD..
kos yg best dan sempoi.. hehehe..
kwn2 yg sporting..
rindu nye saat tu....

skrg aku da bkerja pon..
still lg bsama kwn2 seangkatan masa dipoli..
Alhamdulillah sbb kuat lagi ikatan kami..
wpon ada yg duduk di KL, Melaka, PJ dan Putrajaya sendiri..
ktorg saling bhubung...
xtau nape aku rindu ngn kwn2...
rindu dgn gelak ketawa diorg...
rindu ngn gurauan diorg..
(wpon aku bknla org yg suka bgurau dan suka dgn gurauan)
aku rindu....

pd kwn2...
xkira la dr skolah smpai la skrg ni..
aku ni slalu ingt kat korg..
tp xbkesempatan nk berhubung..
rindu sgt kt korg...
ada yg aku xjumpe dr abis skolah..
wpon sms je phubungnye...

kwn2 skrg pon...
aku lg syg korg...
sbb korg yg dkat ngn aku....
susah senang pon sama2 tau...
kt ati ni langsung xde prsn lain kcuali syg..
(nape la aku sensitif sgt ni.... T_T)

skrg aku redha...
perkara smlm xbole diputar blik..
ksalahan atau kcuai dulu xbole diubah,
mlainkan kita perlu muhasabah diri...
blajar dr kesilapan..
kena bhati2.. bkn saje kelakuan, pcakapan pon...
aku tau, rmai yg terasa dgn aku....
tp aku pon manusia biasa..
ada prsn...
pcayalah...!
aku xkn sakit kan hati seseorg tu dgn sengaja,
slagi org tu hormat dan xsakitkan hati aku....
aku sakitkan hati seseorg tu pon sbb aku syg kt dia..
bsebab dan bukan saje2..

huh... msti korg letih baca entry ni sbb pjg sgt..
aku kumpul kekuatan utk taip entry pjg ni..
huhuhu.....
nk tau nape aku cter sume2 ni..
sbb aku terkesan dgn lirik lagu ni.....

Suatu yang indah
Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya
Tetapi ku takut tidak mungkin dapat kumiliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidup
Hari demi hari pun berlalu
Seksa dan derita ku tanggung sendiri
Apa yang tinggal hanyalah doaku padamu Tuhan
Pasrahku hanya kamu yang menentukan

Pun tak pernah ku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri
Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanyalah aku

Semoga suatu hari nanti dapat ku temui
Penawar dukaku yang berdarah duka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu
Laguku untukmu buat selamanya
hmmm....
xpela kalu korg xphm ngn lirik2 ni ye...
aku saje je nk bkongsi..
wassalam...

05 Februari 2010

99 HaRi taNpa nAsi...

errmm....
pejam celik pejam celik...
kejap je da nk tamat 99hari....
huhuhu....

pd yg len tu,
jgn le tnye aku perubahan pd aku ye....
hehehehe....
malu nk ckp....
tp alhamdulillah...
stakat ni berat da xnaik....
turun pon tak...hehehehe....
dia dok maintain je..
okla kot...kih3..

ish...xdela...
aku lom timbang lg...
xtau la turun ke tak..

pngalaman spjg xmkn nasi 3 bln ni,
mmg la rasa prubahan skit..
xdela mcm gian sbb xdpt mkn nasi..
rasa biasa...
tp...... sgtla jeles tgok org mkn nasi..
n then, rasa geram ble tgok org buang2 nasi...
huh!!
dan spjg xmkn nasi ni....
aku adalah terkantoi.. tmakan sushi....
mmg masa tu tlupe sgt2..
i'm sorry.....hehehehe....
tp pastu xde da..
tu je la.....

pasni, aku nk kawal pngambilan nasi..
sbb ape,
org yg berdarah O mcm aku ni,
mmg xbole ambik karbohidrat byk..
xkira la..nasi ke...mee ke..roti ke...tepung ke.....
sbb mmg bdn akan cepat naik..
jd, sbg inisiatifnye,
aku nk kawal pngambilan karbohidrat...
pas 99htn ni, aku nk wat smggu skali...
pastu, baru la aku up kn sikit..
2 mggu skali ke... sbln 2kali ke...
tu nasi la... yg len tu aku xle janji le....
hehehehe....

hah....psal JM5,
aku start minum bulan pose taon lepas...
mmg ada prubahan... turun 5kg...
tp pastu aku stop...
bodo kn aku..
kalu aku troskn, msti aku dpt kurgkn atleast 10kg....
ish3...... sodih..
la ni JM5 da abis..
sbb da jualkn dulu kt mmber skotak...
t la, bln ni nk bli la kot...
tgok la cmne..

aku rasa kn,
berat aku xbpe nk turun sbb aku jarang exercise..
ade la jogging.... sbln skali...
dua bulan skali...hehehe....
bkn malas, tp xde masa....(alasan!!)

harap2, sblum bertemu jodoh,
dptla mrasa kurus...huhuhu.......

04 Februari 2010

oH...bLogkU...

alahai.....
sepi je blog aku ni...
xde bnda dan xde cter mnarik...
sbb tu org xpndg blog aku ni...
huhuhuhu.....

aku xde masa la taip2 ni...
ada masa pon, malas............
cmne?
xpela...
biar aku kumpul cter mnarik dulu..

nk cter bnda2 lepas pon xde mood...
alaaaa....
nnt2 la ea...
i'm sorry!

02 Februari 2010

sUdaH pULanG....

Assalamualaikum...
hai kwn2 sume....
(ceh....mcm buang tebiat je......)
hehehe....

aku da blik smula...
blik ke ofis la....
stelah mengambil coti slama 2 ari...
penat pon msih blum ilang...
huhuhu..

sbnar nye xde bnda yg nk dicelotehkan..
cuma harap2,
bln 2 dpt la duduk ditempat baru...
suasana baru...
rasa nye cuti raya cina ni kot....
hehehe...
xsabar nye....

dan aku pon harap, urusan adik2, ayah dpt settle kn cepat2...
sbb aku xsbar sgt da ni nk dok umh baru....
best tau kwsn dia..

okla...prot pon da lapar..
nk p mkn dulu...
cau......


Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."