Hai Kawan-Kawan!

Foto saya
#1988 #orangMelaka #single #PA@Putrajaya #masihmencari #sukaketawatapicengeng #sukatengokwayang #sukakaraoke #sukamainbowling #tempatkongsicerita #untukkawan2

Geng2 DiaryManja

24 Julai 2009

iNduKsi khUsuS..

Tuan/Puan

KURSUS INDUKSI KHUSUS BIL.7/2009 PADA 27 HINGGA 31 JULAI 2009 DI HOTEL BAYVIEW, GEORGETOWN, PULAU PINANG

Saya dengan hormatnya diarahkan untuk memaklumkan bahawa Jabatan Pendaftaran Negara akan menganjurkan Kursus Induksi Khusus Bil.7/2009 bertempat di Hotel Bayview, Georgetown, Pulau Pinang pada 27 hingga 31 Julai 2009 (Isnin - Jumaat) termasuk hari perjalanan.

2. Sehubungan dengan itu tuan/puan telah dipilih untuk mengikuti kursus tersebut dan diminta melaporkan diri pada tarikh, masa dan di tempat berikut :

Tarikh : 27 Julai 2009 (Isnin)
Masa : 2.00 petang - 6.00 petang
Tempat : Dewan Sri Mas 1, Level 4,
Hotel Bayview,
24-A, Farquhar Street
10200 Georgetown, Pulau Pinang.
Tel : 04-2633161

hahaha....
akhirnya aku pegi jgk induksi....
hehehe....
tp tu la..ati ni rasa bbelah bagi je....
xtau nape..
kdg2 rasa happy..
kdg2 rasa xhappy....
eh....ntah le...
mayb sbb aku pegi ni nek flight..
huhuhu..
~agk sakai dan blur serta jakun....sbb xpnah menaiki kapal terbang...~

harap2 pas ni cpat2 la plak dpt g induksi umum..
kalu da settle sumenye, cpat skit aku dpt pengesahan jawatan....
harap2 la ea....

dengan itu,
aku akn kembali mnulis blog pd 3 Ogos 2009..
sbb nye, kalu g sana msti la xsmpat nk bukak blog..
ntah2 bukak internet pon xdpt..huhu....
doakan aku n my team slamat pergi, slamat smpai dan slamat blik smula...
n aku harap kursus ni best hokay..
sbb aku akan boring ble bnda tu xbest...

dan utk maklumat anda sume...
saje2 je nk gtau kn....
aku pegi je nek flight...
blik aku naik bas...sje je....
kte jln jauh2 ni msti la g tgok tmpat org kn...
tp aku rasa mcm xbpe nk smpat sbb tkot tlepas bas plak...
tp xpe... aku akn cuba mninjau tmpat2 mnarik kt penang tu....
~huhu...da la bln ni kena bajet...kena kuar duit plak pegi kursus jaoh2 ni...~

dan aku pon xde cter sgt nk diletak dlm n3 ni..
cume......
hah....mlm td aku n housemates...
g tgok cter skrip 7707....
rupe2 nye tah pape je cter dia...
xde la seram sgt..
~cmne nk seram..ble antu kuar je aku tutup mata...so xnmpk le antu nye...hehehe...amcm?? bijak x aku.....hehehe~

cter yg agak bodo2 gak la..
ptotla diperam 3 taon..
prof pon xtau nk kuarkn ke x cter ni sbb tkot org gelak je....
huhu....
xpelah....dlm 10 mrkah, aku bg la 6....
kira ok la tu....

byk lg cter akan menyusul di pawagam pas ni....
so...tggu je la....
harap2 cter2 pasni xde la yg mmbosankn...
kalu nk wt skrip tu, wat la btol2..
kalu x wt abis duit je wat filem..
tp smbutan xde...dpt gelak ada le....

hokayla...
tah ape yg aku mrepek ni pon aku xtau...
ngok ngek jgk aku ni...
hehehe.....

jumpe next next week ye...
daaaaaaa.....

20 Julai 2009

sJe2 jE...

hehehe...
tah pape tah tjuk...
ala..sje je....
ngh boring2 ni...xde wat pape...

sbnrnye...
aku nk letak gmbr ni....
gmbr mmber2....


ni kwn2 mse skola....
yg blah kiri tu mast....
n blah kanan tu qimah......
ni best friend dr form 1 tau...
kami sgt rapat....hehehe....




yg ni plak, mmber rapat smpai skrg....
kenal dr sem 1 sampai la keja la ni....
ktorg sama2 dok kt putrajaya ni...
hehehe...


ni mmber rapat masa sem 1..
tp start sem 2, ada yg bwk haluan msing2...
cewah....tp ktorg tetap rapat....
buktinye, ni gmbr masa last sem....
aku pling suke gmbr ni...
sbb ktorg nmpk sgt comel disitu...
ngeh3....


ni plak mmber2 rapat skrg...
slaku rakan serumah n rakan sebisnes...
hehehe....
ktorg pon agak rapat..
dan sering kuar bsama....
hik3...

dan aku baru sedar...
yg aku ada byk gmbr dgn cik wanna...
hehehe..
meh aku senaraikan...











dan gmbr klakar xle blah aku ngn wana...
ialah....



muka ku sgt buruk ketika ini...
hahaha....

ISRAK & MIKRAJ

hari ini, 20 Julai 2009..
bsamaan 27 Rejab 1430H...
adalah hari Israk & Mikraj....

Peristiwa penting yang berlaku dalam bulan Rejab:Israk dan Mikraj (27 Rejab), Solat lima waktu difardukan ke atas umat Islam(malam Israk Mikraj) dan Perang Tabuk terjadi di dalam tahun kesembilan Hijrah.
maka dengan itu, umat Islam adalah disunatkan utk berpuasa sunat...antara kelebihan nya adalah....

~Berpuasa pada 27 Rejab (Hari Israk dan Mikraj) seperti berpuasa 60 bulan pahalanya, jika disertai dengan sedekah seumpama puasa 1,000 tahun. Dapat meminum air sungai yang dinamakan Rejab dengan airnya lebih putih daripada susu, lebih manis daripada manisan, lebih dingin daripada salji.

~Setiap umat Islam berpuasa pada Rejab seperti mengerjakan ibadat seumur hidupnya. Tambahan bersedekah seperti beribadat seribu kali haji dan umrah. Dibina untuknya seribu mahligai dengan seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali.

~Sedekah pada Rejab seumpama sedekah seribu dinar, dituliskan kepada tiap helai bulu roma seribu kebajikan, diangkat seribu darjat dan dihapuskan seribu kejahatan serta dijauhkan daripada api neraka.

~Orang yang lemah daripada berpuasa pada Rejab hendaklah bersedekah tiap hari, sekurang-kurangnya sebuku roti. Di dalam bulan lain Allah membalas amalan umat-Nya 10 kali, tetapi di dalam Rejab Allah akan membalas amalan umat-Nya 70 kali.

~Sesiapa meminta ampun (beristighfar) pada pagi dan petang 70 atau 100 kali dalam Rejab, diharamkan tubuhnya daripada api neraka. Rejab bulan Allah, Syaaban bulan Rasulullah, Ramadan bulan umat Rasulullah. Rejab adalah bulan menabur benih, Syaaban bulan menyiram tanaman manakala Ramadan bulan menuai..

~Amalan Rejab menyucikan badan, Syaaban menyucikan hati, manakala Ramadan menyucikan roh. Rejab adalah bulan maghfirah (keampunan), Syaaban bulan syafaat, manakala Ramadan menggandakan kebajikan.

~Rejab adalah bulan taubat, Syaaban bulan muhibah, manakala Ramadan bulan dilimpahi pahala amalan yang banyak. Pahala amalan baik Rejab diganda 70 pahala, Syaaban diganda 700 pahala dan Ramadan diganda 1,000 pahala.

tapi saya sgt sdey sbb xdpt bpose..
sbb saya sdg b'cuti'...huhuhu.....
;-(

17 Julai 2009

Yea yea!! bLik kMpG!!

hehehe.....
suke lak..pg td marah....
yelah..suke la....
mlm ni aku nk blik kmpg....
tp ape yg special nye....??
mstila special....arini aku akn blik bsama rakan2 taulan...
hahahaha...
sgt poyo btol...











~inila rakan taulan yg dimaksudkan...~

blik keja kena tros packing brg...
~mlm td mlas nk packing....~
pstu kena siap sblum wana smpai....hahaha...
t sblum g amek tina, aku kena g umh mngah jap..
dia da siap pesan awal2..
dtg umh amek bju...dia nk kirim pd mak aku...
hoccay la mngah..t mlm ni ktorg smpai la umh mngah ye....
pastu baru la g amek tina di bangi....

pjalanan ktorg...
aku akn soh wana ikot tol bangi sbb da dkat...
pastu ktorg akan meredah kegelapan mlm..
eeeeeeee......
harap2 la ktorg smpai dgn slamat..
doakn kami hoccay....
smpai disini saje...
jumpe next week....
daaaaaaa...............

16 Julai 2009

JLn2 di MLake - ePisOd 3

hadoooiii....
malasnye nk hapdet entry....huhuhu....
mmg sgt malas...
tp kang xcter, mcm tgantung plak kan..
so...dikala masih pagi ni...
bangun LIANA!!!!!
jgn malas2...!!!


ok...smbung cter...
da siap2 mandi n bkemas, ktorg pon btolak blik..
bkn blik putrajaya lg..tp depa2 ni nk dtg umh aku..
kt alor gajah tu...
aku da siap2 gtau mak aku da...
n aku pon ada la soh wt kn something..pape yg bole dimkn...
hehehe...
~anak yg sgt nakal...~

smpai2 umh je....
umh aku 2nd last....tp....
kwn2 aku ni..xkira la, sesape pon...
dr dulu.. kalu aku bwk mmber je,
msti depa ingt umh aku yg last skali tu...
~huh..mntg2 umh sblh aku tu cntik...~
umh aku xcntik..biasa2 je..huhuhu....
lg satu,sbb kiri kanan umh aku diorg da tmbh,
so..umh aku nmpk la mcm gua...
hehehe....

mak aku msak bihun ngn karipap...
cian dak2 ni...ingtkn dpt mkn nasi...hik3....
diorg dtg umh aku sbb nk cuci air abah si timah ni..
wat malu je....adik ngn akak aku ni bkn reti kemas bilik..
mcm tongkang pecah bilik...cian la abah timah, sakit mata
agknye tgok blik aku yg mcm perahu nk tenggelam tu...
cory ye pcik...hehehe....

da siap2 mkn sume, maka brangkat la kami....
bkn nk blik lg...tp mak timah teringin sgt nk g dataran pahlawan..
hehehe...da mcm g melancong lak ktorg ni..
msuk shopping DP, jln2 tgok barang2 kraftangan...
pastu jln2...ada 1 tmpt tu, ada tersedia tmpat utk mcuba plbagai
alat mengurut....dr krusi smpai la ke kaki..
sume aku cuba...hehehe...
konon2 dpt gak relax2 smbil diurut...
yg xle blah tu, tmpat yg gegar2 tu...
berterabur sume lemak aku....hahaha..

da abis 'bsenam', g la lepak jap kt kopitiam...
minum air je...xmmpu nk mkn..
~mahal seh...~
tp abah timah yg blanje...hehehe
terima kasih pcik....

da nk maghrib da....
ingtkn nk blik...rupe2 nye...
dak2 ni sume mnuju ke mnara taming sari...
aku mmg xpnah naik bnda alah tu....
malas...
tp kali ni, ktorg 11 org nek mnara ni...
fuyyoooo....mmg class la bandar mlaka ni...
nk2 time ktorg nek tu da gelap...
mmg cntik tgok bandar mlake, pnuh dgn cahaya lmpu..
~kagum....kagum....~




~ni la satu2 nye gmbr aku dpt amek...
time ni kt dlm mnara taming sari..~

da abis pusing2,
g lak surau...
lepak2 jap smntara tggu abah timah cuci air...
da siap2 sume....
ktorg pon gerak plak ke...
medan selera ikan bakar umbai....
hehehe....
~dayah,soryla..tlupe nk gtau ko...~

kali ni mkn, pakwe timah aka kwn kjg yg blnje....
le tahan gak la mkn, byk gak order...
puas ati sbb kenyang...
tp xpuas sgt sbb mknn nye xde la sdap sgt....
biasa2 je..
~xamek gmbr sekeping pon....~

dlm kol 11 cmtu kot...
barula ktorg berangkat pulang...
yg nk blik putrajaya, blik putrajaya...
yg blik kulai...blik la ke kulai....

sekian, smpai disini sje..
tamat sudah pengembaraan kami ke
MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH....

14 Julai 2009

JLn2 di MLake - ePisOd 2

hai....
da bpe ari ni..xde mood la nk taip utk n3 baru...
huhuhu...sgt pmalas disitu...

okla..smbung cter...
da siap sume, ktorg gerak dlm kol 8.30 kot...
cik abg timah da tggu kt bwh...hak3...
pagi tu plak, hujan turun...
hujan rahmat...alhamdulillah....
sjuk skit....kalu tdo, sodap ni..

dlm pjalanan, mata ni ngntok...
tp xle nk tdo...asyik tpikir nasi lemak je...
huhuhu...nasi lemak ngn smbal masamnye..
ngn kacang hangit n ikan bilis yg liat...huh!!
aku rasa yg pling sdap mse tu telur ngn timun je..

kwn kajang aka pakwe timah benti kt Petronas RnR Seremban..
aku pon turunla utk 'cocok' duit...
pastu bli dunkin donut..
~dak2 ni da bising ckp lapor...~
mlantak la donut pagi tu....
pastu troskn pjalanan smpai ke tol simpang ampat,
alor gajah...
kt situ, family timah da bjanggut tggu ktorg....
hua3...

lupa nk habaq.. dlm keta yg ktorg naik ada 5org...
mmg la ngam2..tp kancil beb...
seat blkg khas utk 2 org je..
so, aku yg dok tgh2, ibarat tersepit disitu..huhu...
tp xkesahla...jnji ada transport..
syukur da.... terima kasih kwn kjang kerana telah menaja kenderaan
utk kami...huhuhu...
dlm keta tu ada kwn kajang semestinya, timah smmgnya....hak3..
aku, tina n uteh (akak timah)...

ok, truskn cter....
da mlalut plak...
smpai tol, family timah soh cari tmpt utk bnti makan...
aku da cuak beb...muka wa da panas...
hahaha..
aduyai...dugaan bsar ni....
tp wa wat muka xtau malu je...hak3....
mati2 ktorg ckp nasi lemak tu bli kt kdai....
nsib la...diorg percaya ke..xpercaya ke.....
tp aku tgok, nasi lemak tu mmg xabis..
ada byk lagi...
~hahaha..nmpk sgt xsdap...~

tp aku bsyukur gak la........
sbb mak timah ada bwk mee goreng....
siap ada ayam goreng lg..huhu....
okla tu...

ok....da siap mkn,
time to..... MANDI!!! hik3...
tp lom smpai lg....
lg bpe ratus meter je...
msuk2 je kwsn dia tu, dlm ati ni ckp..
bole caya ke tmpt tu kt sini..
len mcm je...sbb tmpt nye mcm tak tjaga...
tp aku pduli tidak....jnji aku dpt mndi...

msuk2 je, tros g tmpt tiket...
le tahan gak la tiket nye..
rm40 siap mkn...tp ktorg tolak mkn..
so jd rm30... okla tu..
parent timah plak, xkn nk mndi kn...
so timah soh la parent dia msuk safari...
le tgok2 binatang2 dlm tu..huhu..
tiket nya rm48..

da settle sume, pe lg...
mndi la..tukar2 bju tros selam...
hahaha...
kira aku ni sgt brani la gak men bnda2 alah kt tmpt tu....
kalu g gnting, mmg aku lembik..
n aku mmg da jnji ngn diri aku, xkn g gnting lg....
hahaha.... da insaf da....

ada dlm 5-6 tmpt luncur air kt AFamosa Water World ni..
n ngn bangga nya, aku naik sume skli...hahaha...
~bangga la sgt....~
sronok sgt...smpai xhenggat donia...hik3...
xtau bpe jam ktorg bsuke ria....
da pnat sgt baru la ktorg benti...

itu je la cter masa kt situ...
aku xde amek sbarang gmbr pon sbb enset aku kt dlm beg..
beg ada dlm locker...
n cter2 dlm air tu, xyah cter la...
wat malu je....hahahahahaha.......
t aku cter smbungan nye plak...
sesudah mandi....
mksudnye da blik la.....

blik tu ada g umh aku.....
pastu g dataran pahlawan....
n lastly ktorg mkn ikan bakar....
hehehe...
cternye akan ada pd n3 strusnye...
sbb aku da malas nk taip ni...
sudah sgt mngantok...
nnt la ea.....hehehehe......

09 Julai 2009

'JLn2 di MeLaKa' - ePisOd 1 - sEbeLum pEgi

hoccay2!!
aku cter la psal g Mlaka ari ahd aritu....
huhu....

sebelum pegi ea....
mmg byk dugaan seh.....
smpai aku rasa give up..xnk g.....
tp sbb dak2 ni pujuk2 aku..
aku pon truskn gak la.....

hahaha...
poyo tol aku ni.....
nk g jln2 pon nk give up ke????
xla...ni psal bab masak2 mmasak la...
kn nk g kena la msak...
so...ktorg decide nk wt nasi lemak...
mlm ahd tu, bposah la ktorg mrewang kt dpur..
konon nye sok pg xde la kngkabut...
just msak nasi n ptong pape yg ptot....

aku pon sotart la bland sgala ape yg ptot....
nk wt sambal...
dak2 ni tolong goreng kacang ngn ikan bilis...
masa g mydin siang nye tu, xteringat nk bli
cili kering sbb rasa2 cili tu byk lg....
rupe2 nye ble nk msak, hah!! amek ko...
kcut prot gak la....tp cukup cili nye....
cume aku yg risau tkot xcukup....

so, aku pon mgoreng la cili tu...
da nk siap, aku pon nk rasa la smbal tu..
aku pon amek sudu....
tiup2...fuhh3...tros msuk mulut...
ble smpai kt lidah je....
uwwweeeeekkkkkk!!!!!
aku tros lari msuk toilet....
kumur2...pastu cari air....

sume pelik kn...hehe..
da ok skit, aku soh tina plak rasa...
dia pon wt muke bkerut ble rasa....
nape smbal ni rasa pelik..
rasa mcm tengik pon ada....
hapak pon ada....

nk tau nape???
rupe2 nye cili kering tu da lama......
agak nye tokey kedai tu dok simpan cili tu da btahun kot..
weeekkkk...nk tmuntah aku.....

alamak..cne ni???
cmne nk msak smbal???
cili xde... da kol 11 lebih ni....
tp diorg ckp kdai bkk lg...
so aku pon soh dak2 ni g kdai bli cili...
nsib bek ada...
smbal busuk tu tros aku buang....ceh!!

da dpt cili baru aku pon msak blik...
ni pkai cili boh tros...malas nk bland2 da....
ceh...ngn rasa geram, aku pon msak la....
da nk kering cili tu, aku pon msuk la air asam...
lbih air asam smbal busuk td...hak3..
aku pon kacau2....
eh2..mcm skit je air asam tu.....
amek skit lg la....
skit2 pon de gak la sekepal kcik....hua3...
da msuk, kacau lg.....
msuk garam, gula dsb nye....
da nmpk ok skit, aku pon amek la sudu....
nk mrasa kononnye...
ngn pnuh snyuman aku mrasa...
tp!!! ble smbal smpai kt tekak je....
HUA!!!!! nape msam ni???
masam gle seh....mcm mkn buah mangga muda tu....
perrghh....nyirap aku....
rupe2 nye cili boh tu da siap letak asam, garam n gula....
laaaa....ptotla...
aku punye la slumber letak air asam bkn men byk td....
huhuhuhu.....
nape le jd cmni....huhuhu
aku nk nangis da...
mrajuk..biar je cili tu kt dpur.....
da la kaki aku lenguh.....smbal xjd plak....
rasa nk mcarut je....huh!!!

dak2 ni pujuk la....
xpe2....bole tu.....
timah n tina g dpur tah wat apa....
dok adjust2 smbal tu kot...
kt 15min gak la...baru la diorg pnggil aku.....
aku pon g la dpur...
diorg soh rasa.....kata nye da ok skit..
aku pon rasa la....
huhu....msam lagi...
tp da kurang skit....
huhuhu...sdih aku.....
tp lantak la....msam pon msam la...

aku da malas, tutup api..
pastu g rebus telur plak....
nk tdo da..esok nk msak nasi plak....
da settle sume, aku pon tdo.....
tu pon xsenang ati aku ni...
dok pkir reaction diorg ble mkn nasi lemak tu....
tah bpe lama aku dok mngelamun, aku pon tdo..

esok nye, kol 5.30 pgi....
aku bgun utk msak nasi plak....
aku pon basuh la beras...
pastu amek kelapa kt peti ais yg aku bli kt mydin smlm....
dok la perah2 kelapa tu..
aku dok pndang je kelapa tu....npe cm len mcm je kelapa ni...
aku pon cium la kelapa tu...
ala.......da msam la kelapa ni...
adoyai....nape le jd bnda msam je...
pening pale aku.....

tp nsib bek ada santan segera...
aku pon tros masuk je brg2 tu..
gedebak gedebuk....
siap gak nasi aku...

tetapi.......
huhuhu.....
nasi jelatah plak....
adoooiiii.....cmne ni......
aku give up lg...
dok tmenung kt tepi rice cooker tu......
timah bgun je, aku pon ckp nasi jelatah...
dia pon tperanjat gak....
lama gak la aku dok pkir nk wt cmne...

last2 ttbe timbul idea ni...
mak aku pnah ckp dulu...
kalu nasi jelatah, g kukus nasi tu...
fuuuhhhh.....lega aku...
da last2 minit baru idea tu dtg...
aku poh bposah la dok ngukus....
sjam gak la...
dugaan2..... sbor je la...

da siap sume, ktorg pon bungkus nasi tu...
ala...yg mcm jual kt gerai2 tu....
hik3...praktis...
mne tau sok2 le bniaga nasi lemak....
hak3....

suka2 gak...
da le smbal masam...
aku ckp kt dak2 ni, aku xnk mkn...
pastu jgn ckp kita msak..
ckp bli kt kdai....
hahaha...jhat tol aku....
xtau la diorg caya ke x....
lantak la....

PerHimpUnan BuLanaN b'Sama KSU KDN

arini, aku pagi2 lg da kuar umh...
konon nk kejar bas kol 7.15...
yelah...arini ktorg nye KSU nk dtg...
so...smpai pon awal la...he3..

pas letak beg, tros trun..
tgok org2 pnting jbtn da dok mnunggu kt bwh...
nsib bek tmpt duduk still ada kosong lg...
spe yg lmbt tu, almt nye...xyah msuk la..
krusi untuk 200 org kot..mmg pnuh dewan td...
dewan ktorg unik skit namanye...
BALORA PERDANA..
~pelik ke???~

dsbbkn KSU ni baru lg...
so ktorg agak exaited gak la nk nengok beliau..hak3..
muka agak serius....
tp sporting gle.... siap wat lawak...
beliau ckp kami2 ni xsenyum, tu yg dia wt lawak tu....
huahuahua....lawak la.....
~ceh....sinis tol...~

KSU ni nmpk sporting...
tp xtau la yg kje bwh dia kn...
dia siap bg no tpon dia kt sume....
bkn takat no dia, no umh pon dia bg skli...
cukup sporting...
yg xtahan tu, siap bg no wife dia..
hahaha..... xleh blah tol....
alasan dia bg no tu ialah..
kot ssape yg ada msalah, leh gtau dia....
kira org nye ckup prihatin la...
tu la dia KSU KDN
Datuk Mahmood bin Adam.....


~aku nk cter psal 'Jln2 di Melaka....
tp xsmpat2 la....smlm da dok taip, tp
ttbe internet problem.....
ceh...kuar gak la carutan dr bibir aku yg
agak seksi ni...huh!! penat aku taip pjg2...
last2 aku ttup tros...baru puas ati aku.....~

07 Julai 2009

maLanG tiDak bErbaU...hU3...

adooiii....
sakit nye kaki aku...huhuhu....
ape la malang nsib aku arini....
huk3..

ishhh...
xbek plak ckp cmtu...
tp tu la...
dr aku ada mood...trus ilang sgala mood yg ada...
ingt nk cter psal 'Jln2 di Melaka'...
tp da xde mood... maleh la...

arini, ntah knapa..n cmne....
kuetiow sup yg aku idam2kn sjak pg td,
jtuh dan ttumpah atas kaki aku....
panas tuuuu......
melecur kaki aku yg comel ni..huk3....
sob..sob...sob.....
mngalir jgk la airmata ni...
nk mraung, bnda da jd...
so...aku redha je la...huhuu....
sakit tau....smpai la ni berdenyut2 kaki aku....
rasa sdih sbb dr pg td aku nk mkn sup tu...
last2 sup tu mkn kaki aku...huhuhu....
xpela....bkn rezeki aku agaknye....
sabor je la....

03 Julai 2009

kEna TaG??

hahaha..
cm kelakar la plak....
naz tag aku...tp guna email ofis..
tp aku da transfer kn ke blog ni..
hoccay2!! aku akn cuba mjawab shabis baik...
hak3....


RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
~Gurauan Berkasih ( Achik & Nana) ~
HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
~Resepi Berkasih ( Achik & Nana) ~
WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
~Memori Berkasih ( Achik & Nana)~
HOW DO YOU FEEL TODAY?
~Aku Cinta Aku Rindu ( Ajai & Nurul )~
WHAT'S YOUR MOTTO?
~Serasi Bersama ( Ajai & Nurul )~
WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
~Kau Satu-Satunya (Ukays) ~
WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
~Trauma (Elite)~
WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
~Isabella 98 (Amy Search, Zamani, Jamal & Saleem)~
WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
~Dendam Terlerai (Anessa)~
WHAT IS YOUR LIFE STORY?
~Cinta Remaja (Elyana & Antz)~
WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
~Cahaya Hati (Aqasha)~
WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
~Nurani (Eisya)~
WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
~Cinta Tak Kenal Siapa (Aris Ariwatan)~
WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
~Lamunan Terhent (Aris Ariwatan)~
WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
~Jika Ku Tak Kau Cinta (Asha Malik)~
WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
~Kau Tetap Dalam Anganku (Azie)~
WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
~Pelamin Anganku Musnah (Azie)~
WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
~Syurga Idaman (Azizah Mohd)~
WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
~Episod Cinta (Boboy)
WHAT WILL YOU POST THIS AS?
~Memori Daun Pisang (Amelina & Iwan)~
wanna pass dis to :
alamak....xde mmber lg la kt blog ni....ngeh3...
t da ada mmber, akan ku tag kepada sume....wahaha....

yiPpi!!!!

ari ahd ni...ktorg dak umah nk g bjln....
wah...sakan nmpk...
mmberku, mrangkap roomate aku,
Cik Fatimah, telah plan dr awal bln 5 lg....
~amboi...bkn men lg...~
dia nk bwk family dia bcuti....
dan semua geng2 dijemput utk memeriahkn majlis...
hahahaha...
tmpt nye adalah di.....
A Famosa Water World...
hehehe....nk bmandi manda ktorg ni..
hrap2, plan ni mjdi la ye...

yg aku pningkn skrg ni, nk masak ape ea....
yela..nk beli, xcukup bajet...hik3..
aku da plan nk wt nasi lemak...
n timah bsetuju ngn cdangan aku ni...
pastu pg td, g Mai Madah, ada roti sardin....
sdap btol...hik3...
so..aku ingt, mkn tmbhn utk ari ahd ni
adalah sardin gulung...
ckup la tu kn....
lgpon, mana le bwk mknan kt
A Famosa Water World tu...tp ktorg kn
ada otak yg pandai...hahaha....
~ayat tsangat la poyo..~
t pandai2 la ktorg sorok mknan tu...

paGi2 da waT deN keTaWa....ha3... ;-D

adoyai...
mcm nk kejang prot aku dlm bas td...
ngh sdap2 dok brangan, ttbe enset bunyi pulak...
ngn pnuh kemalasannye, aku bukak la msj...
tgok2 dak effa yg msj..
~dak umah aku~

msj yg tpapar di skrin tpon aku....

kwn2..ak sgt malu..
ak nk bg msg 'gud monink abg' kt
pkweku tp ak t'send kat bos ak! Ah! Malu
beb..

hahahaha.....
aku n kwn ofis, naz..
tgelak dlm bas.. cmne la bole salah send..
bkn men jauh bunyi 'abg' ngn 'bos' tu...
hehehe....
xpelah..skurang2 nye dpt mhiburkn ktorg
dikala malas nk ke ofis ni....hik3...
xpon, dpt gak mhiburkn ati bos beliau...
ngeh3...

wt kwnku effa, jgn marah ea...
cter ini sje dimsukkn dlm blog ni
utk suka2 je....hehehe...
yg len2 tu, len kali jgn brangan masa taip msj k..
tu xpe lagi bg kt bos, kalu tbagi kt
bapak??? uuiiiihhhh.....cek xtaw nk habaq apa la...
hak3...

sekian terima kasih...huhuhu.....

02 Julai 2009

nTah LeR...

huhuhu...
arini aku xde cter pon nk dkongsikan..
mcm agk bosan arini... pagi2 g keja,
hujan rahmat turun...
ni kalu tdo sodap ni...ngeh3..
mmg ngntok tahap dewa la skrg ni...
kalu xpkir aku ni PA, da lame aku tdo bwh meja ni...
~almk!! kantoi....hik3....jgn gtau org k...~

01 Julai 2009

1st tiMe ni....!!!

huhuhu...
akhirnye... 1 Julai 2009....
terbukak jgk pintu ati aku yg comel ni utk wat blog...
hak3.. ~poyo tol....~
byk bnda yg aku lom tau psal blog m'blog ni... ~dulu xtau npe xminat...~so...pd spe yg baik ati lg budiman, tunjuk2 la ajar kt sy ni ye...
hik3...

tunjuk ajarku SIFU!!!

Wahai Bakal Suamiku...

"..dan aku mengharapkan dirimu, bermohonlah pada Dia yang berhak, milikilah jiwaku keranaNya & milikilah hatiku dengan izinNya serta milikilah cintaku, diriku, kerana agamaNya.."